Index Vakbarát Hírportál

Messivel összeakaszkodtak, piros lapot kapott a Copa bronzmeccsén

2019. július 6., szombat 21:54

A Copa América bronzmeccse elég feszültté vált az első félidő végére. A paraguay-i játékvezető a chilei csapatkapitány Medelnek és az argentin kapitány Lionel Messinek is piros lapot adott a 37. percben. A mérkőzést aztán az argentinok nyerték 2-1-re. 

A bronzmeccs a chileiek agresszív, letámadós játékával indult, de hamar megváltoztak az erőviszonyok, amikor a 12. percben Argentína szerzett vezetést egy szemfüles góllal. Messit rúgták fel, és míg a chileiek magyaráztak, Messi elvégezte a szabadot, amivel kiugratta Agüerót. Ő a kapust kikerülve könnyű gólt szerzett. 

A 22. percben aztán Dybala góljával már 2-0-ra mentek az argentinok. A chileiek egyre feszültebbé váltak, egyre több lett a szabálytalanság, a játék pedig kevesebb. 

A helyzet a 37. percben vált tarthatatlanná, amikor Medel és Messi sprinteltek rá egy labdára, összeakaszkodott a két játékos. Messi hátulról alápakolt kicsit Medelnek, aki erre lökdösni kezdte a csatárt. Ezután mindkét csapat egymásnak feszült, percekig állt a játék, egyre többen mentek be a pályára. 

A játékvezető Medelnek és Messinek is piros lapot adott, igaz utóbbi passzív félnek tűnt a lökdösődésben. Később a videóbírók is megerősítették Díaz de Vívar játékvezető döntését. 

Messi 136. válogatott meccsét játszotta a chileiek ellen, és ez volt a második piros lapja argentin mezben. Az elsőt legelső, Magyarország elleni mérkőzésén, 91 másodperc után kapta.

Az indulatok a második félidőbe sem nagyon csillapodtak, sok szabálytalansággal terhelt, durva meccs lett, estek-keltek a játékosok, többször kellett használni a videóbírót. 

Az 56. percben így kapott aztán büntetőt Chile. A visszajátszásokból világosan kiderült, hogy Lo Celso a 16-os vonalán megrúgta Arangúizt. A 11-eshez Vidal állt oda, aki be is vágta. 

A chilei gól után jobbára Argentína irányított, kontrákból veszélyeztetett, Di María osztogatott remekül, Agüerónak és Dybalának is volt helyzete, de a meccs hajrájára őket is lehozta Scaloni. 

Chile még hajrázott az utolsó perceben, de már nem volt igazán veszélyes, 2-1-gyel Argentína szerezte meg a Copa América bronzérmét.

Rovatok