Index Vakbarát Hírportál

A 90. percben, a gólvonalon fejelt ki egy bombát a svédek hőse

2019. július 6., szombat 19:31

Svédország lett a bronzérmes a franciaországi női futball-világbajnokságon, miután 2-1-re verte Angliát. A videóbírót most is használni kellett, a svédek egy 90. perces nagy mentésnek is köszönhetik győzelmüket. 

A svédek egy csúnya védelmi hiba után szerezték meg a vezetést a 11. percben. Egy középre beívelt labdát az egyik angol védő felszabadítás helyett inkább lekezelte a 16-oson belül. A közelben lévő Asllani lecsapott rá, a kapuba bombázott. 

A második góljuk már bravúros volt a svédeknek, a második hullámban érkező Jakobsson kapta a 16-os sarkánál a labdát, majd ügyesen csalta a távolságot, végül megtekert labdával lőtt keresztbe és talált a bal alsó sarokba. 

Az angolok válasza is legalább ilyen szépre sikerült. A 31. percben Kirby a jobb oldalon lódult meg, két csellel középre játszotta magát, majd a jobb alsó kapufa segítségével betalált. 

Nem sokkal később újra a kapuba lőtt az angol csapat, de videóbírózás után kiderült, hogy Ellen White kézzel tette maga elé a labdát, mielőtt lövésre fordult, így elvették ezt a találatát. 

Az angolok a második félidőben dominálták a játékot, náluk volt többet a labda, több lövésük volt, mint a svédeknek, de nem sikerült egyenlíteniük. 

A 90. percben nem sok kellett ehhez. Szöglet után Bronze bombázott 10 méterről a kapura, amiből már kirohant Lindahlt kapus. Fischer azonban jól helyezkedett, és a gólvonal előtt kifejelte a lövést.  Két percre rá a svédek is ziccerhelyzetbe kerültek, de Blackstenius a kapusba lőtte a labdát. Svédországnak ez is belefért, megőrizte előnyét, és nyolc év után újra bronzérmes lett.

Rovatok