Index Vakbarát Hírportál

Mexikó káprázatos góllal nyerte meg az Arany-kupát

2019. július 8., hétfő 08:48 | aznap frissítve

A mexikói válogatott 11. alkalommal nyerte meg az Arany-kupát, vagyis az észak- és közép-amerikai, valamint a Karib-térség válogatottjainak tornáját, miután a chicagói, Soldier Field stadionban rendezett döntőn 1-0-ra legyőzte az Egyesült Államok válogatottját. A mérkőzés egyetlen gólját a Los Angeles Galaxy játékosa, Jonathan dos Santos szerezte a 73. percben.

Dos Santos góljánál talán csak Raúl Jiménez sarokkal lekészített gólpassza volt szebb.

A Wolverhampton támadója a tizenhatoson belül kapta a labdát, de ahelyett, hogy kapura lőtt volna a védők szorongatásában, inkább a második hullámban érkező Jonathan dos Santos elé sarkazta a labdát, aki állítgatás nélkül ívelt az amerikai kapuba. Zackary Steffen kapust annyira váratlanul érte Dos Santos emelése, hogy még mozdulni sem tudott a feje felette átszálló labdára.

A januárban mexikói szövetségi kapitánynak kinevezett, Gerardo "Tata" Martinó rögtön az első tornáját megnyerte a mexikói válogatottal. Tavaly decemberben még az Atlanta United edzőjeként lett bajnok az észak-amerikai labdarúgó bajnokságban, az MLS-ben. A következő Arany-kupát 2021-ben rendezik.

Rovatok