Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter volt csapattársa lett a Budapest Honvéd új ügyvezetője

2019. július 8., hétfő 12:40

A tavasszal tulajdonosváltáson átesett Budapest Honvéd a honlapján jelentette be, hogy Kun Gábor lesz a klub új ügyvezető igazgatója.

Kun a III. Kerület, a Ferencváros és a Honvéd utánpótláscsapataiban nevelkedett, Kispesten csapattársa volt Vadócz Krisztián is. Később a Vecsés és az Újbuda játékosaként, az NB II-ben, és NB III-ban szerepelt. A nagypályás labdarúgás után a futsalra váltott, ahol a válogatottságot is elérte. 2012-ben a Ferencvárostól a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapathoz igazolt,

ahol csapattársa lett Szijjátó Péter, külügyminiszter is.

A szezon végén a Dunakeszi megnyerte a másodosztály nyugati csoportját, a gólkirály Kun lett 56 góllal.

Az elmúlt 20 évben végigjártam a ranglétrát, ezért ismerem a játékosok gondolkodását és az öltözők világát belülről, edzettem én is keményen, voltam sérült is. Emellett az elmúlt 6-7 évben már a civil karrieremet is építettem és számottevő menedzseri és vezetői tapasztalattal lettem gazdagabb egy nagy szervezetnél

- fogalmazott Kun a bemutatkozó interjújában. Az a nagy szervezet, amire utal, valószínűleg a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt., ugyanis Kun ennél, a Külgazdasági és Külügyminisztérium által létrehozott cégnél lett vezérigazgató-helyettes.

Az MNKH célja az volt, hogy külföldi kereskedőházak nyitása révén új piacokat nyisson a magyar vállalkozásoknak. A cég a 2012-es alapítása után három év alatt összesen 9,5 milliárd forint üzemi veszteséget produkált. 2016-ban 9,1 milliárd forintos anyagi ráfordítással 5,6 milliárd forintos bevételt tudott összehozni.

Az MNKH tavaly szűnt meg, amikor egybeolvad leányvállalatával, a Magyar Kereskedelemfejlesztési és Promóciós Kft.-vel, a fúzióból pedig egy új társaság jött létre HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. néven.

Kun elmondta, hogy az új tulajdonosoknak köszönhetően stabil a klub anyagi háttere, és a Magyar Futball Akadémián folyó magas szintű képzés miatt a jövő is biztató. A hosszabb távú terv, hogy a jövőben a magyar válogatott gerincét 6-7 Honvéd játékos alkossa.

Egy klubnál nagyon fontos a kémia a szurkolók, a csapat, a szakmai stáb, valamint a klubvezetés között. Azért fogok dolgozni, hogy a jövőben ez a kémia meglegyen, mert sok esetben ez az alapja a sikernek

– mondta az új ügyvezető.

A Honvéd csütörtökön a litván Zalgiris Vilnius ellen játszik az Európa Liga első selejtezőkörében. A meccset a múlt héten átadott, új Illovszky Rudolf Stadionban rendezik.

Rovatok