Index Vakbarát Hírportál

Kínai csapatért hagyja ott El Shaarawy a Romát

2019. július 8., hétfő 09:12

A kínai Sanghaj Senhuánál folytatja pályafutását Stephan El Shaarawy, az AS Roma olasz válogatott futballistája, ami már csak azért is érdekes, mert a csatár nemrég azt nyilatkozta, hogy ilyen fiatalon még nem akarja otthagyni az európai topfutballt – írja az MTI.

A 26 éves támadóért sajtóhírek szerint 20 millió eurót fizet a Sanghaj Senhua, szerződése pedig három évre szól, melynek értelmében a csatár idényenként 15-16 millió eurót keres majd. El Shaarawy kínai kitérője már két héttel ezelőtt felmerült, akkor azonban úgy tűnt, hogy kudarcba fulladtak a tárgyalások: a sanghaji csapat legfeljebb 12 millió eurót adott volna érte, a Roma viszont 20 milliónál nem adta volna alább.

A jelek szerint a kínaiak végül kötélnek álltak, ami önmagában annyira nem is lenne meglepő, El Shaarawy viszont két hete a la Repubblicának arról beszélt, hogy 

egyelőre nem akarja elhagyni Európát, mert még mindig a legmagasabb szinten akar játszani.

A csatár akkor arról beszélt, hogy túl korai lenne meghozni egy ennyire drasztikus döntést, hiszen még a 27-et sem töltötte be, így hiába kapott volna évi 14 millió eurós fizetést, a maradás mellett döntött. Ennek fényében egyébként utólag elég nehéz nem úgy értelmezni a dolgot, hogy az olasz még több pénzt akart kicsikarni a Senhuából.

Az egyiptomi apától származó, Fáraó becenévre hallgató játékos az AC Milanban vált ismertté, sokáig a legígéretesebb fiatalok között tartották számon. 2016 januárjában került az AS Romához, ahol 139 mérkőzésen 40 gólt szerzett és 26 gólpasszt adott.

Rovatok