Index Vakbarát Hírportál

Tíz műtét, állandó fájdalomcsillapítók: visszavonul a Honvéd futballistája

2019. július 9., kedd 08:34

Hétfő délután jelentette be Pölöskei Zsolt, a Budapest Honvéd középpályása, hogy 28 évesen befejezi pályafutását, már nem tér vissza a 2019–20-as szezonra. A döntés hátterében a folyamatos sérülések, illetve az azokat követő műtétek álltak.

Pölöskei az MTK-nál nevelkedett, onnan került több magyar társával együtt a Liverpool akadémiájára, 17 évesen itt jött az első súlyos sérülése, amiket újabbak követtek. „Egy-egy jobb időszakra meg tudtam állítani ezt a folyamatot, és akkor két-három évig egészséges tudtam maradni, de igazából folyamatosan volt valami, ami hátráltatott a pályafutásom során” – mondta a Honvéd honlapjának adott interjújában.

A Nemzeti Sportnak azt is elárulta, hogy pályafutása végén leginkább csak fájdalomcsillapítókkal tudott játszani, és már leguggolni sem tud a műtétek miatt, ezért is vonul vissza, hogy az egészsége ne menjen rá a futballra.

Pölöskei a folytatásról is beszélt: rövidesen az M4 Sport stúdiójának stábjához csatlakozik, hosszabb távon pedig az MLSZ sportigazgatói képzése érdekelné, de edzőként is el tudná képzelni magát, nem csak sportvezetőként.

Pölöskei 2008-ban került az MTK-tól a Liverpoolhoz kölcsönbe, majd visszatért a budapesti csapathoz. 2015-ben előbb a Videotonhoz, majd 2017-ben a Budapest Honvédhoz igazolt.

Rovatok