Index Vakbarát Hírportál

Rekordméretű az érdeklődés a jövő évi Európa-bajnokságra

2019. július 10., szerda 18:01 | aznap frissítve

Három hét alatt rekordot jelentő, több mint 14 millió jegyigénylés érkezett az európai szövetséghez a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokságra – írja az m4sport.hu.

A június 12-én indított első értékesítési szakaszban 1,5 millió belépőt tett elérhetővé az UEFA, a szövetség keddi bejelentése szerint pedig három hét alatt közel tízszer ennyien, több mint 14 millióan igényeltek jegyet. A legnagyobb érdeklődést a helyi szurkolók részéről Szentpéterváron, Londonban és Budapesten tapasztalták, ezekben a városokban a jegyigénylések több mint fele helyi lakostól érkezett.

Az Európa tizenkét városában megrendezett torna 2020. június 12-én kezdődik majd, és július 12-én ér majd véget. A döntő és a két elődöntő a londoni Wembley Stadionban lesz majd, előbbire 1,3, utóbbira pedig összesen 1,5 millió jegyigénylés futott be az UEFA-hoz.

Ha a rendelkezésre álló jegyeknél több igénylés érkezik, akkor egyébként sorsolással osztják ki a belépőket. Jegyeket július 12-én délután kettőig lehet igényelni, aki eddig nem teszi meg, annak a következő, decemberben induló szakaszban már csak minimális esélye lesz arra, hogy belépőhöz jusson.

Rovatok