Index Vakbarát Hírportál

Imába foglalták a sasszemű videóbírót Dél-Afrikában

2019. július 11., csütörtök 09:04

Izgalmasan alakultak a negyeddöntők kedden az Afrika-kupán. A korábbi, Benin-Szenegál-meccsen egyetlen gól döntött, Gueye szerezte a második félidő közepén, 1-0 lett, Szenegál jutott tovább.

Este Dél-Afrika játszott Nigériával, és a mérkőzés csak az utolsó pillanatokban dőlt el. Nigéria szerzett vezetést, a villarrealos Chukwueze talált be közelről. Jobban is játszott a közép-afrikai csapat, de Dél-Afrika a 70. percben nagy nehezen egyenlített.

Zungu ügyes fejessel vette be a kaput a 71. percben, a partjelző viszont lest jelzett. Dél-Afrika mázlija, hogy a kupán épp a negyeddöntőktől használják a videóbírót, így az esetet azonnal megnézték. Az első kamerából egyértelmű lesnek tűnt, egy másikból lehetetlen volt megmondani, az volt-e, a harmadik viszont egyértelműen tisztázta a gólszerzőt: a labdát az ellenféltől kapta, egy védő hátáról pattant tovább. A bíró így kisebb várakozás után megadta a gólt. Kiváló döntés volt a videósoktól.

Dél-Afrika-Nigéria 1-2

A dél-afrikai drukkerek viszont csak az utolsó percig örülhettek, akkor ugyanis egy pontrúgás után érkezett Ekong, és közelről a kapuba passzolta a labdát, amit a kapus elvétett. 2-1-re győzött Nigéria, bejutott az elődöntőbe.

Rovatok