Index Vakbarát Hírportál

22 éve volt ennyire átütő a magyar futball

2019. július 12., péntek 09:44

A négy magyar kupacsapat győzelme után előkerült az 1997-es dátum, hiszen legutóbb akkor kezdett hibátlan mérleggel a magyar futball Európában.

Ez történt 22 éve:

Az MTK volt érdekelt a BL-ben, akkor egyébként kettős győzelemmel száguldott tovább valamennyi csapat az első körből. Jól mutatja ez az év, akkor Budapesten volt egyértelműen a futball központja.

A második fordulóban aztán az Újpest elvérzett a dán Aarhusszal szemben (0-0, 2-3), a Fradi tizenegyesekkel vette a svéd Helsingborg jelentette akadályt, de a görög OFI Kréta már erős volt. A BVSC-t a Betis írta ki a KEK-ből.

Az MTK-nak a Rosenborg jött a BL-ben, és az emlékezetes félbeszakadt meccs, mert a lámpák megadták magukat. A norvégokat itthon 3-2-re verték, kint 3-1-re kikaptak. Az UEFA-kupában az orosz Vlagyikavkazt még felülmúlták, de a tavaszt már nem élték meg, mert novemberben a Dinamo Zágráb (1-0, 0-2) jelentette a végállomást.

A mostani sorozatban a 13 rúgott gól szép teljesítmény. Ebből a Fradinál a magyar játékosok most kimaradtak, a Vidinél a két 35 feletti játékos: Juhász Roland és Huszti Szabolcs talált be.

A Honvédnál viszont két akadémista (Gazdag és Banó-Szabó) volt eredményes a Liverpoolban nevelkedő Ngog mellett. A Debrecenben a 23 éves Varga Kevin duplázott egy nigériai csatár mellett.

A következő fordulóban, ha továbbjutnak,

Ha a Ferencváros kiesik, akkor várhatóan az izlandi Valurral szemben folytatja az EL-ben.

Rovatok