Index Vakbarát Hírportál

Szalai gólja tette fel a koronát a Bundesliga elmúlt szezonjának egyik legszebb akciójára

2019. július 12., péntek 21:48

A Bundesliga hivatalos Youtube-csatornáján csütörtökön közzétett videó szerint egy Szalai Ádám góljával végződő támadás volt a német labdarúgó-bajnokság elmúlt idényének ötödik legszebben felépített akciója.

A támadás a videó kereken 3. percétől indul.

A németek által használt angol szakkifejezés szó szerinti fordításban csapatgólt jelent, ami nem annyira őshonos elnevezés a magyar sportnyelvben, de valószínűleg így is mindenki pontosan érti, hogy mit jelent. Egy olyan gólt, ami előtt az akció felépítésében a csapat számos játékosa részt vett, azaz igazi csapatmunka eredményeként született.

A lista előkelő ötödik helyére rangsorolt hoffenheimi találat tökéletesen megfelel ennek a feltételnek. A Wolfsburg ellen lőtt gólhoz vezető akcióban heten vettek részt, a támadást a jobbhátvéd posztjáról indította egy hoffenheimi, a végén pedig a balszélső helyéről érkezett a gólpassz a magyar válogatott csatárához, aki pár lépésről tette fel a pontot, avagy koronát az egész pályát átszelő akcióra.

Az persze már más kérdés, hogy a tökéletes csapatmunka gyümölcsével végül nem ment sokra Szalai és csapata, a meccset ugyanis végül 4-1-re a vendégek nyerték.

A dobogóra nem meglepő módon két dortmundi támadás is felfért. Mindkettőt Reus gólja zárta, a bronzérmes akciót a Nürnberg 7-0-s, az egész szezonban legszebbnek talált támadást pedig a Freiburg 4-0-s eltángálása alkalmával vezette a BVB. A szépségdíjas dortmundi szendvics közepén pedig a Bayern akciója áll, amit Lewandowski fejezett be góllal épp a volt csapata ellen, egy végül 3-2-re elvesztett meccsen.

Szalai 6 góllal és 5 gólpasszal zárta a Bundesliga elmúlt szezonját, csapata pedig a bajnokság 9. helyén.

Rovatok