Index Vakbarát Hírportál

Németh gólpasszig jutott Amerikában

2019. július 14., vasárnap 08:26

A nyári kontinenskupák sem állították meg az amerikai futballbajnokságot, vagyis az MLS-t, amiben magyar idő szerint vasárnap hajnalban négy magyar játékost foglalkoztató két csapat is pályán volt.

A Chicago Fire hazai pályán 2-1-re kapott ki a Cincinnatitől, ráadásul úgy, hogy a Chicagóban két büntetős is kihagyott Nicolas Gaitan, igaz, a második után a kipattanóból egyből javította hibáját az argentin. A szezon végén a csapattól távozó Nikolics Nemanja 15 percet kapott a meccs végén.

Több siker várt a Sporting KC három magyarjára, a Baráth Botonddal, Sallói Dániellel és a csereként beálló Németh Krisztiánnal felálló Kansas City-i csapat ugyanis 3-0-ra verte idegenben a Vancouver Whitecapset. A mérkőzés harmadik góljában Némethnek is szerepe volt, az ő gólpasszából talált be Gerso Fernandes, miután a labda nagyjából mindenki lábai között átgurult a kapu előtt.

Baráth végig pályán volt a meccsen, Sallóit a 89. percben cserélték le, Németh pedig nagyjából 20 percet kapott a padról beállva.

20 meccset játszva a Sporting KC 9. saját főcsoportjában, javulniuk kell tehát a rájátszásba jutáshoz, ahogy a Chicagónak is, Nikolicsék 21 meccsen 22 pontot szerezve 10. helyen állnak a másik főcsoportban.

Rovatok