Index Vakbarát Hírportál

De Ligtet egyetlen apróság választja el a Juventustól

2019. július 15., hétfő 21:22

Marc Overmars, az Ajax technikai igazgatója a holland sajtónak megerősítette, hogy Matthijs de Ligt igen rövid időn belül az olasz Juventus csapatának játékosa lehet. Overmars szerint az ügylet „célegyenesben van", a felek mindenben megállapodtak, mindössze a szükséges bankgaranciák bemutatása van hátra.

De Ligt eligazolása az Ajaxtól akkor vált biztossá, amikor kiderült, hogy nem kezdte meg a felkészülést az Ajaxszal együtt az előttünk álló idényre. A holland védő a várakozások szerint hétfő este érkezik meg Torinóba, ahol kedden reggel vesz részt az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton.

Mindössze a szükséges banki garanciákon múlik a dolog, az Ajax feltételei ezen a téren nagyon szigorúak. Remélem gyorsan lezárhatjuk az ügyet, biztos vagyok benne, hogy az olaszok meg fogják tudni oldani a dolgot. 

A generációjában sokak által legtehetségesebbnek tartott 19 éves védő fiatal kora ellenére az Ajax csapatkapitánya és stabil helye van a holland válogatott kezdőcsapatában. A hírek szerint a Juventus legalább 65 millió eurót fizet érte, de az összeg a játékos teljesítményétől és a csapat eredményeinek függvényében tovább nőhet. Sajtóhírek szerint ötéves szerződést ír alá a torinói csapattal, ahol megközelítőleg 8 millió eurós éves fizetést kap majd, a teljesítménytől függő bónuszok nélkül. 

De Ligt torinói átigazolását jelentős részben az olasz  Beckham-törvény" teheti lehetővé, amiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

(via Football-Italia)

Rovatok