Index Vakbarát Hírportál

Neymar közölte a PSG-nél, menni akar, az első Barca-ajánlat is befutott érte

2019. július 16., kedd 09:45

Hétfőn találkozott először Leonardo, a Paris Saint-Germain új igazgatója és Neymar, a futballklub legnagyobb sztárja, hogy megvitassák a jövőt. Az ESPN úgy értesült, hogy a brazil támadó megmondta, távozni akar.

Az elmúlt hetekben többször is beszéltek telefonon,

Neymar most élőben is megerősítette a szándékát, mire Leonardo közölte, hogy nem lesz egyszerű megoldani a klubcseréjét.

Neymar a hírek szerint előző csapatához, a Barcelonához akar visszamenni, csakhogy ott az elnök erről mintha semmit nem tudna, leginkább elfordítja a fejét, ha Neymarról kérdezik: "Most nem alkalmas, hogy Neymarról beszéljünk" - mondta már párszor.

Az ESPN szakértői szerint egyértelműen a Barca térfelén pattog a labda, nekik kell lépniük, és hamarosan ajánlatot tenni Neymarért. A háttérben valószínűleg tényleg ezen dolgoznak, de mivel a szupersztár 200-220 millió eurós árát szinte biztosan nem hajlandóak kifizetni, játékoscserével kellene megoldaniuk az üzletet.

A kiszemelt pedig Coutinho lehet, őt küldenék Barcelonából Párizsba. Csakhogy Coutinho nem igazán akar menni, úgy tudni, hogy a Neymar-bizniszbe közvetítőként bevont ügynök, Pini Zahavi dolgozik azon, hogy megpuhítsa Coutinhót és az ügynökét, Kia Joorabchiant. Utóbbi a napokban nyilatkozta, nem tud róla, hogy ügyfelét árulja a Barca, de ha így van, szóljanak neki, és megnézik, mit lehet tenni.

A PSG kedden Drezdában játszik felkészülési meccset a Dynamóval, Neymar el sem utazott a kerettel, miután egy héttel később érkezett vissza brazíliai nyaralásáról. Hétfőn nem is edzett még a többiekkel, a konditeremben dolgozott.

A francia bajnokság augusztus második hétvégéjén kezdődik, a spanyol és a francia átigazolási piac viszont csak szeptember elején zár, így könnyen lehet, hogy a Neymar-ügy egészen addig elhúzódik.

UPDATE: A madridi As.com szerint időközben befutott Párizsba az első ajánlat is Neymarért. A Barca Philippe Coutinhót és Ousmane Dembelét, valamint 40 millió eurót adna cserébe. Coutinhót tavaly januárban 120 millió euróért, Dembelét 2017 nyarán 105 millióért igazolta a Barcelona. Neymart két éve 222 millióért vásárolta ki a PSG a Barcelonától.

Rovatok