Index Vakbarát Hírportál

Nyolcadik bronzérmét szerezte meg Nigéria az Afrika-kupán

2019. július 17., szerda 23:44

Nigéria nyolcadik bronzérmét szerezte meg szerdán az Egyiptomban zajló Afrikai Nemzetek Kupáján, miután a szerdai bronzmeccsen egy korai góllal 1-0–ra verte Tunéziát – írja az MTI.

A meccs egyetlen gólját a Sanghajban játszó Odion Ighalo lőtte, de igazság szerint itt sem a nigériai csapaté volt az érdem. Egy szép passzután Collins sprintelte le a védőjét, a beadása viszont egyenesen Ben Cherifia kapus felé szállt, ami ránézésre a tunéziai kapust is meglepte: nem megfogta, hanem az előtte álló Meriah lábára paskolta a labdát, ami így rövid úton az érkező Ighalo előtt kötött ki, ő pedig simán bombázott az üres kapuba.

Tunéziának amúgy nem volt szerencséje a tornán a kapusaival, mindhárman csináltak valami hülyeséget. Ebben az esetben ugyanakkor ez talán nem volt akkora baj, mert ezen kívül az égvilágon semmi nem történt a meccsen, és így legalább a hosszabbítást sikerült elkerülnie a két csapatnak.

Nigéria ezzel a tizenötödik érmét szerezte meg az Afrika-kupán, a harmadik helyre pedig nyolcadjára értek oda. A Szenegál – Algéria döntőt pénteken 21 órától rendezik ugyancsak Kairóban.

Eredmény, bronzmeccs:

Rovatok