Index Vakbarát Hírportál

Bajnoki közben kapott szívrohamot a Dinamo Bukarestet edző volt Fradi-labdarúgó

2019. július 21., vasárnap 22:03

Szívrohamot kapott a kispadon csapata vasárnapi bajnoki labdarúgó-mérkőzése közben Eugen Neagoe, a Dinamo Bucuresti szakvezetője. A bukaresti csapat 51 éves edzője az Európa-liga következő fordulójában a Honvédra váró Universitatea Craiova elleni, magyar idő szerint vasárnap este 8 órakor kezdett bajnoki mérkőzés 25. percében szenvedett szívleállást, későbbi információk szerint szívrohamot, számolt be a mérkőzést közvetítő csatorna honlapja, a  Digisport.ro

Miután Neagoe rosszul lett, szó szerint a kispadnál parkoló mentőben kezdték meg újraélesztését az orvosok. Az 51 éves szakember játékosként 1994 nyarán került a Vasas érintésével a Ferencváros labdarúgó-csapatához, amelyben egy idényt játszott, és ez alatt 7 gólt szerzett, illetve a szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal.

Bár az alábbi videóban csak pár másodperces részleteken, és többek által nagyrészt takarva mutatja az edzőt a kamera az elszenvedett szívrohamot követően, – például az elején, amint a kispadon ül – a felvételeket olvasóink egy része felkavarónak találhatja. Az pedig, hogy Neagoe mennyire feszülten figyelte a mérkőzést, a 2:08'-nál – bevágott részletből látszik tökéletesen

Az edző igen kemény támadásoknak volt kitéve a csapat szurkolói részéről, akik lényegében a kinevezése óta el akarták üldözni, noha a Craiova elleni mérkőzés mindössze a második találkozója volt a Dinamo edzőjeként a bajnokságban. Ugyanakkor a román sportsajtó szerint Neagoe szenvedélyes dohányos, aki három doboz cigarettát szívott el egy átlagos nap. Nem zárható ki, hogy ez is hozzájárulhatott a szívrohamához.

A beszámolók szerint  a mérkőzést  a stadionban, illetve a tévé előtt követő nézők számára akkor derült ki, hogy valami nem stimmel, amikor a találkozó 25. percében a Dinamo padjánál ülők heves gesztusokkal jelezték a játékvezetőnek, hogy baj van, aki erre megszakította a játékot. Gyorsan kiderült, hogy Eugen Neagoe, a Dinamo Bucuresti edzője lett rosszul, és az is rögvest látszott, hogy a helyzet kifejezetten súlyos.

Neagoe-t  nagyon gyorsan a kispadnál leparkoló mentőbe tették hordágyon, de az nem indult el vele azonnal a kórház felé, hogy orvosok azonnal megkezdhessék a segítségnyújtást. A játékosok döbbenten, a fejüket fogva figyelték az eseményeket, volt aki sírt, más imádkozott, a korábban még a távozását követelő szurkolók pedig a nevét énekelték. A későbbi hírek megerősítették, hogy az edző már a stadionban orvosi ellátást kapott, és ennek során a mentőben lévő defibrillátort is használni kellett az újraélesztéséhez. 

A legfrissebb hírek szerint az edző magához tért a kórházban, beszélt is az orvosokkal, és a remények szerint már túl van a közvetlen életveszélyen.

A mérkőzést a megszakítást követően folytatták, az idegenben játszó U. Craiova 2-0-ra megnyerte a találkozót.

Rovatok