Index Vakbarát Hírportál

Nem emelnek vádat Cristiano Ronaldo ellen a nemierőszak-ügyben

2019. július 22., hétfő 22:34

A Los Angeles-i megyei ügyész hivatalának hétfői bejelentése szerint nem emelnek vádat Cristiano Ronaldo ellen a portugál futballsztár tíz évvel ezelőtti nemierőszak-ügyében, adta hírül hétfőn a BBC. A világ egyik legismertebb sportszemélyiségét azzal gyanúsították, hogy 2009-ben nemi erőszakot követett el egy nő ellen egy Las Vegas-i hotelszobában.

„Az ügyészségnek bemutatott információk alapján az erőszak gyanúját Ronaldo ügyében nem lehetett kellő egyértelműséggel bizonyítani.

Ezért nem javaslunk vádemelést.

– jelentette be az ügyben illetékesként eljáró Clark megye ügyészi hivatala a Twitteren kiadott közleményében.

Ronaldót 2018-ban azzal gyanúsította meg egy Kathryn Mayorga nevű nő, hogy az annak idején még a Manchester Unitedben játszó labdarúgó 2009 nyarán megerőszakolta egy Las Vegas-i hotelszobában, az Egyesült Államokban.

A információk szerint Ronaldo 2010-ben peren kívüli egyezséget kötött Mayorgával, aki 2018-ban mégis úgy döntött, megpróbálja elérni, hogy az ügyben újra elindítsák a nyomozást.

Az illetékes megyei ügyész nyilvános indoklása szerint „bár  a feltételezett áldozat 2009. június 13-án valóban feljelentést tett nemi erőszak miatt, de sem azt nem volt hajlandó elárulni, hogy hol történt az eset, sem azt hogy ki volt a támadó. Ennek következtében a rendőrség érdemben nem is nagyon tudott nyomozni az ügyben”.

Ronaldo nemierőszak-ügyének feltámasztásáról a német Spiegel számolt be elsőként, a lap szerint Ronaldo 2010-ben 375 ezer dollárért cserébe titoktartási szerződést kötött Mayorgával, aki vállalta, hogy nyilvánosan soha nem beszél az ügyről. Ronaldo nem csinált titkot abból, hogy 2009-ben Las Vegasban találkozott Mayorgával, ugyanakkor azt mondta, hogy kettőjük között minden kölcsönös beleegyezés alapján történt.

Az eset idején még éppen a Manchester United csapatát erősítő, majd utána kilenc éven át a Real Madridban játszó, 2018 nyarán pedig a Juventushoz igazoló labdarúgó egyaránt ötször – 2008, 2013, 2014, 2016 és 2017 – nyerte el a sportág legrangosabb egyéni elismerésének számító Aranylabdát, illetve legrangosabb európai klubtornáját, a Bajnokok Ligáját.

Azzal, hogy a Las Vegas-i ügyészség a vádemelési javaslat elutasítása mellett döntött, a portugál világsztár pályán kívüli életének legnehezebb időszaka ért véget.

Rovatok