Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz könnyű dolga a magyar csapatoknak, ha továbbmennek az EL-ben

2019. július 22., hétfő 16:15

A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének sorsolása után az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójának párosításait is kisorsolták hétfőn, és sem a Fehérvár, sem a Honvéd nem lehet boldog: előbbi akár a német Eintracht Frankfurttal is találkozhat a harmadik körben, utóbbira pedig fixen az AEK Athén vár, ha továbbjut. 

A Debrecennek sem lesz könnyű dolga, a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk és a dán Esbjerg párharcának továbbjutója várna.

Az AEK Athén a harmadik, az Eintracht Frankfurt és az Esbjerg a második körben kapcsolódik a küzdelmekbe. A Flora Tallinn az első fordulóban a szerb Radnicki Nist búcsúztatta 4-2-es összesítéssel, a Sahtyor a máltai Hibernianst ejtette ki kettős győzelemmel. A Budapest Honvéd 4-2-es összesítéssel múlta felül a litván Zalgiris Vilniust, a Debrecen 4-1-gyel búcsúztatta az albán FK Kukesit, a Fehérvár FC pedig 5-1-es összesítéssel bizonyult jobbnak a montenegrói Zetánál.

A második fordulóban

Az első mérkőzéseket csütörtökön, a visszavágókat egy héttel később játsszák.Amennyiben a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában alulmarad a Vallettával szemben, úgy az Európa-liga harmadik selejtezőkörében az andorrai FC Santa Coloma és a kazah FC Asztana párharcának továbbjutójával találkozik. 

A főtáblára jutáshoz négy párharcot kell nyerni. A harmadik selejtezőkör első mérkőzéseire augusztus 8-án, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Rovatok