Index Vakbarát Hírportál

Vida bombagólt lőtt Megyerinek az Európa Ligában

2019. július 25., csütörtök 22:42

Az Európa Liga második selejtezőkörében Dunaszerdahelyen magyaros rangadót játszottak. A DAC ellenfele Megyeri Balázs és Ugrai Roland csapata, a görög Atromitosz volt. A Dunaszerdahelynél a csapatkapitány Kalmár Zsolt mellett Vida Máté került a kezdőbe a magyar játékosok közül, míg az Atromitosz kapujában most is Megyeri állt. Ugrai ezúttal a kispadról nézte végig a meccset.

A meccs első gólját az Atromitosz argentin játékosa, Javier Umbides szerezte a 20. percben. A veterán, 37 éves középpályás első lövését még tudták blokkolni a DAC védői, de az égből visszahulló labdát Umbides kiszorított helyzetből egyből kapura húzta. A mozdulat olyan tökéletesre sikerült, hogy a labda védhetetlenül vágódott a DAC kapujába. (0-1)

Tíz perccel később a Dunaszerdahely edzője, Petery Hyballa becserélte Vida Kristophert, aki öt perccel később már egyenlített is. A DAC játékosai agresszívan támadták le a görög védőt, akitől el is vették a labdát. Kalmár Zsolt a tizenhatos előtt álló Vida Kristopherhez passzolt, aki az átvétel után, húsz méterről bődületes gólt csavart a jobb felsőbe, Megyerinek esélyese sem volt a védésre. (1-1)

A szünet előtt az Atromitosz újra előnybe került, a jobbról beadott labdát a DAC védői nem tudták kivágni, Manouszosz pedig közelről a léc alá vágta a második görög gólt. (1-2)

Több gól már nem született a meccsen, így a DAC-nak legalább két gólt kell szereznie a továbbjutáshoz az athéni visszavágón.

dac-atromitosz

Rovatok