Index Vakbarát Hírportál

Gyorsan meglett az első öngólja a Juventus 75 millió eurós igazolásának

2019. július 25., csütörtök 08:11

Először volt kezdő a Juventusban a frissen igazolt Matthijs de Ligt, és tízpercnyi játék után meg is szerezte első öngólját új csapatában, ami az International Champions Cupon vesz részt Kínában.

De Ligt körülbelül két hete érkezett az Ajaxból, a hírek szerint 75 millió euróért, de a bemutatkozása nem sikerült igazán meggyőzőre: első barátságos meccsén két gólt kapott csapata, amikor ő a pályán volt egy félórát. A Tottenham 3-2-re nyert 2-1-es hátrányból.

A holland második meccse sem sikertörténet. A Kínában túrázó Juventus az Internazionaléval játszott, és elég hamar hátrányba is került.

A tizedik percben Stefano Sensi végezte el a szögletet, a beadással Gagliardinit kereste. Társához nem jutott el a labda, a menteni próbáló De Ligt sodorta lábbal kapuba azt.

 A Juventus a 67. percben egyenlített. Cristiano Ronaldo talált be szabadrúgásból. A 16-osról eleresztett lövés megpattant a sorfalon, Padelli kapus már nem tudta lereagálni.

A meccset 11-esekkel döntötték el. A Juventus visszatérő kapusával, Gigi Buffonnal nőtt az Inter fölé. A veterán kapus hat büntetőből hármat megfogott, így nyert 4-3-ra a Juve.

Rovatok