Index Vakbarát Hírportál

Visszakaphatja címerét az Újpest FC

2019. július 26., péntek 12:53

Csütörtökön mutatta be a 2019-20-as szezonra készült szerelését az Újpest FC, amin még a sok vitát kiváltó új címer szerepelt. A bemutatóról készült sajtóanyag külön kitért a címerkérdésre is:

„Klubunk, ahogyan a korábbi szurkolói megkeresésre elsőként reagálva elmondta, nyitott a címerkérdés tárgyalására a megfelelő keretek között az UTE-val. A július 12-ei megbeszélés után várjuk az UTE hivatalos válaszát, melyben a továbbiakról tájékoztatnak minket” – írták a közleményben, amire válaszul pénteken lehetőség is nyílt a megoldásra, az UTE ugyanis hajlandóságot mutatott a címerkérdés megoldására, legalábbis azt közölték, hogy 6 évre hajlandóak lemondani a címer használati, értékesítési és hasznosítási jogairól az Újpest1885 Kft javára.

„Az UTE az ingyenes használati és értékesítési jogok átadásáról szóló tárgyalások megkezdését a lehető legkorábbi időpontban javasolja, hogy az új labdarúgó szezonban, az új mezben, már a tradicionális címerben futhassanak ki a pályára az Újpest FC labdarúgói” – teszik hozzá.

Ez persze nem jelenti önmagában azt, hogy az Újpest a régi, megszokott címerében kezdheti meg az augusztus 3-án rajtoló bajnoki szezont, de a lehetőség megvan rá. A címercseréhez viszont a tulajdonos Roderick Duchatelet áldása is kell.

Rovatok