Index Vakbarát Hírportál

Hétfőn a spanyolok se akarnak meccsre járni

2019. július 27., szombat 17:09

A Spanyol Futballszövetség (RFEF) és az első osztályú bajnokságot működtető La Liga összevitatkozott a versenynaptáron. A szövetség szerint hétfőn és pénteken nem szabad az engedélye nélkül bajnokikat rendezni.

„A spanyol futballszurkolók nem akarnak mérkőzéseket ezeken a napokon. Főleg hétfőn, mert akkor nagyon nehéz a szurkolóknak megnézniük ezeket a meccseket" – állítja az RFEF versenybizottsága.

A meccsek időpontjairól már többször volt vita, februárban az Alavés szurkolói protestáltak, mert a Levante elleni meccsüket hétfőre tették a tévéközvetítés miatt.

A La Ligának kétmilliárd eurós bevétele van a közvetítési jogokból, érthetően nem akar módosítani az eredeti terveken. Az ügyben augusztus 7-én lesz majd tárgyalás a két fél között. Eleve azon is vita van, hogy ki az, aki megszabhatja a versenynaptárat. Az RFEF szerint a La Liga csak arra jogosult, hogy a programot határozza meg, de a napokat a szövetség jelöli ki.

Az első három forduló programját már ki is hirdette a La Liga, de most ebbe nyúlt bele az RFEF. Így a szezon nem pénteken, hanem szombaton, augusztus 17-én kezdődik az Athletic Bilbao–Barcelona-meccsel.

(via BBC)

Rovatok