Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák: Végre nem pletykálnak az átigazolásomról

2019. július 28., vasárnap 12:12

Amikor 2016-ban az Egyesült Arab Emírségekbe igazolt Dzsudzsák Balázs, még nem gondolta volna, hogy legalább négy évet marad az országban, azóta viszont megkedvelte azt a szeretetet és tiszteletet, amit országban kapott a szurkolóktól és a csapatoktól. Mostani klubja, az al-Ittihad Kalba például kifejezetten az ő kedvéért szervezte Magyarországra edzőtáborát – ezért is játszottak például szombaton a Zalaegerszeg ellen, ahol a meccs megszakítását hozó jégeső előtt hatalmas bombagólt rúgott szabadrúgásból a magyar válogatott játékos.

Most is sokat dolgoztak azon, hogy Telkiben legyen az edzőtábor, aztán meg Győrben, azonban az idő hiánya miatt nem tudtuk oda bepréselni a csapatot, de viszonylag most is közel vagyunk Magyarországhoz. Tényleg mindent úgy próbáltak megcsinálni, hogy nekem a legkényelmesebb legyen

– mondta az őt a zalaegerszegi mérkőzés előtt elkapó NSO Tv-nek, aminek arról is beszélt, hogy a klubcsapat sorsolásának köszönhetően remek játékformában érkezik majd az őszi válogatott meccsekre is.

Annak kifejezetten örül, hogy idén nyáron nem az őt érintő átigazolási pletykákkal volt tele a sajtó, jó érzés volt, hogy biztosan tudta, mit hoz a folytatás. A válogatott teljesítménye egyébként jobban motiválja, mint hogy mit érnek el az al-Ittihaddal. A válogatott kapcsán elmondta, hogy bár tudja, hogy már csak hat meccsre van attól, hogy beérje a válogatottsági rekorder, a nemzeti csapatban 108-szor játszó Király Gábort, de inkább a 100 meccses álomhatár foglalkoztatta, nem pedig az örökrekord.

A videóinterjúban kitért arra is, hogy egyértelműen Magyarországon szeretné befejezni pályafutását, ahol egyre jobb a játék színvonala, a stadionok is gyönyörűek, de azt nem tudja megmondani, hogy mikor térhet vissza – egyelőre a külföldi karrierjére fókuszál a 32 éves játékos.

Rovatok