Index Vakbarát Hírportál

Álomfizetésért sem engedi a Real Kínába Bale-t

2019. július 28., vasárnap 08:28 | aznap frissítve

Gareth Bale távozása a Real Madridtól szinte borítékolhatónak tűnt, miután Zinedine Zidane nem tartott rá különösebb igényt, és ezt nyíltan be is vallotta, igaz, az Atlético Madrid elleni 7-3-as, számukra megalázó vereségnél pont lehetőséget adott neki.

Bale eladása kapcsán a fő gondot a 30 éves walesi válogatott fizetése jelentheti. Egyes források szerint 280 ezer eurót keres hetente, bár az angol lapok ennek a többszöröséről, heti 600 ezer fontról (666 ezer euró) írnak – már az előbbit sem sok klub fizetné ki, utóbbira végképp alig egy pár csapatnak van büdzséje, Bale viszont hallani sem akarna a fizetéscsökkentésről.

Itt jött képbe a nagyjából korlátlan anyagi lehetőségekkel rendelkező kínai futball. Az angol Sky Sports értesülései szerint a nankingi Csiangszu Szuning FC (Jiangsu Suning F.C.) lehetett volna a befutó Bale megszerzésére, ők ugyanis hajlandóak lettek volna

heti 1 millió fontos fizetést adni a walesinek a transzfer után.

Csakhogy a vasárnap délelőtti értesülésekre gyorsan cáfolat érkezett, délután a BBC már arról írt, hogy a Real törölte az átigazolást, és (valószínűleg) a csapatot sújtó sérülések miatt nem engedik el a walesi játékost, sem Kínába, sem sehová. Ezen felül egyébként két másik magyarázat is felmerült már:

Bale Kínába igazolását egyébként gyorsan le kellett volna tudni, a kínai átigazolási időszak ugyanis július 31-én, szerdán zárul, addig le kell volna mindent papírozni a játékossal és a Real Madriddal is. A legnehezebb napirendi pont az átigazolás összege lett volna, Kínában ugyanis 100%-os különadó van a külföldi transzferekre, tehát bármennyit is fizetnének Bale-ért a Realnak, még egyszer akkora összeget kellene rááldozni a transzferre. Ezt a különadót egyébként a kínai utánpótlás támogatására fordítják.

Vasárnap egy korábbi videofelvétel is előkerült, ami alapján azt gyanították, hogy Bale már Kínában van, ám kiderült, hogy csak egy régi videót kaptak elő az alkalomra.

Ezzel a fizetéssel egyébként Bale nem vált volna a legjobban fizetett futballistává, már ha hihetünk a Spiegel 2018 január eleji kiszivárogtatott adatának, miszerint Lionel Messi fixen rögzített fizetése 71 millió euró évente, ami nagyjából 1,2 millió fontra jön ki heti fizetésre átszámolva.

Rovatok