Index Vakbarát Hírportál

Visszatérhet a baktériumtól megtisztított stadionjába a Fehérvár

2019. július 29., hétfő 15:04

Sikerült megtisztítani a székesfehérvári Mol Aréna Sóstót a baktériumfertőzéstől, így a Fehérvár FC a hétvégén visszatérhet saját stadionjába, vagyis hazai pályán kezdik az NB I. 2019-20-as szezonját augusztus 4-én 18 órától a Kaposvár ellen.

"Az elmúlt hetek megfeszített munkájának köszönhetően Székesfehérvár Önkormányzatától és a szakhatóságoktól klubunk olyan írásos biztosítékokat kapott, amelyek alapján labdarúgó mérkőzéseket rendezhetünk" – áll a csapat közleményében. A pályát hétfőn már az MLSZ is hitelesítette, így biztos, hogy itt rendezik a vasárnapi mérkőzést.

A Fehérvár FC emellett az UEFA-nak is jelezte, hogy megszűnt az ok, ami miatt eddig nem játszhattak a stadionjukban, és kérvényezték, hogy módosíthassák az Európa Liga harmadik selejtezőkörének helyszínét, ha sikerül továbbjutniuk. A magyar csapatnak korábban le kellett már adnia a helyszínt a továbbjutás esetére, de ha lehet, Székesfehérvárra vinnék az Eintracht Frankfurt vagy a Flora Tallin elleni augusztus 8-ai mérkőzést. A Fehérvár 1-0-s előnyről várja a Vaduz elleni csütörtöki visszavágót.

Június végén derült ki, hogy veszélyes baktérium telepedett meg a Fehérvár stadionjának ivóvíz-hálózatában, ezért a csapat a tisztítás ideje alatt Felcsúton játszotta hazai mérkőzéseit.

Rovatok