Index Vakbarát Hírportál

Ötből öt 11-est fogott a büntetőpárbajban a réunioni kapus

2019. július 29., hétfő 22:32

Nem mindennapi végjátékban dőlt el Réunion és Mauritius futballmeccse, ami az Indiai-óceáni szigetek Játékának döntője volt. A büntetőpárbajban csak egyetlen lövés ment be, míg a Réunion kapusa mind az öt kísérletet hárította. 

A rendes játékidőben 1-1 volt az állás, a réunioni Jean-Michel Fontaine szerzett vezetést, majd a 69. percben Adrien Francois egyenlített.

A büntetőrúgásokban elég nagy volt az egyetértés, az első hat rúgóból öten a bal alsó sarkot vették célba, ezeket a lövéseket mind a réunioni Mathieu Pelops, mind a mauritiusi James Christopher Caserne hárította, míg a legelső lövés fölé ment. A negyedik pároknál sem volt változás, Réunion kihagyta a saját 11-esét, Pelops pedig ismét védett, ezúttal jobbra kellett dőlnie. Réunion végre belőtte az ötödik büntetőt, míg Pelops megint jól érezte az irányt. Így nyerte meg csapatának 1-0-ra a büntetőpárbajt.

„Az elmúlt hónapokban sokat dolgoztunk, és ma megvan mindennek a gyümölcse. Nagyon büszkék vagyunk. Ahogy én tudom, eddig csak egy ember csinálta meg azt, amit én, tehát ez egy igazi megtiszteltetés" – mondta Pelops a BBC-nek.

Rovatok