Index Vakbarát Hírportál

60 millió eurót esett az értéke, így se kell senkinek

2019. július 31., szerda 14:50

Philippe Coutinho különös rekordot mondhat magáénak: nincs még egy futballista, akinek múlt év vége óta annyival csökkent az értéke, mint neki.

A Transfermarkt.de novemberben még 150 millió euróra taksálta, júliusban már csak 90 millióra.

60 milliós esés ilyen rövid idő alatt meghökkentő, akkor is sok, ha a 150 milliós becslés túlzó volt.

De a realitás az, hogy Coutinhónak pocsékul sikerült eddig 2019, klubja, a Barcelona meg miután a bajnokságot behúzta, 3-0-s előnyről bukott ki a Bajnokok Ligájából és elbukta a Spanyol Kupa döntőjét is. Az sem lendített rajta, hogy a válogatottal megnyerte a Copa Americát, amelyen nem is játszott rosszul.

Coutinhót 2018 januárjában 120 millió euró alapért + 45 millió eurós opcionális összegért igazolták a katalánok, a Transfermarkt szerint

eddig 145 millióban van.

(Pluszpénzeket akkor kell fizetni egy játékosért, ha a megállapodásban kikötött pontok teljesülnek, például bajnok lesz vele a csapat, elér egy meghatározott gólszámot, vagy pályára lép bizonyos számú meccsen.)

A Barcelonánál sosem ismerték el, de az ESPN arról ír, hogy igenis árulják Coutinhót, de egyre reménytelenebbül, mert nem hogy ajánlatot, de egyetlen megkeresést sem kaptak érte.

Coutinho senkinek sem kell.

Állítólag a Chelsea vitte volna Eden Hazard pótlására, de náluk beütött a FIFA-eltiltás, idén nyáron és januárban sem regisztráltathatnak új futballistát, így a brazilt csak egy év múlva játszathatták volna.

Volt klubjánál, a Liverpoolnál is felmerült a neve, de Jürgen Klopp edző tisztázta, nem kell nekik, mert nincs rá pénzünk.

A Barcelona pedig már a veszteséget is bevállalná, 100 millió euró körül átengedné a játékjogát, de ez még mindig borzasztóan sok, pláne a mutatott teljesítményéhez képest.

Augusztus 8-án, azaz jövő csütörtökön zár az angol piac, így a Premier League ki fog esni, mint lehetséges vevő, utána marad a Paris Saint-Germain vagy a játékoscsere.

A Barcelonánál inkább utóbbiban bíznak, szívesen beszámíttatnák Neymarért cserébe, másfajta üzlet valójában elképzelhetetlennek tűnik. A PSG-nek viszont inkább pénz kéne szupersztárjáért, akit 300 millió helyett már 180 millió euróért is átengedne.

Rovatok