Index Vakbarát Hírportál

Átigazolási hírrel került Gulácsi Péter a legfőbb portugál sportlap címoldalára

2019. augusztus 1., csütörtök 13:45

Gulácsi Péter egész címlapot kitöltő fényképével jelent meg csütörtökön a Record, Portugália legolvasottabb sportújsága. A lap értesülései szerint az RB Leipzig magyar válogatott kapusát az ország legeredményesebb klubja, a Benfica nézte ki magának.

A Record értesülései szerint Luís Filipe Vieira, a Benfica elnöke eldöntötte, hogy Gulácsi Péterrel fogja megerősíteni csapatát. Ezért bár korábban tárgyaltak más kapusokkal is, jelenleg már csak a Bundesliga elmúlt idényének osztályzatok alapján legjobb kapusát akarják megszerezni. Ha Gulácsi átigazolna a portugálokhoz, akkor Odisszeasz Vlahodimosszal, a VfB Stuttgartban nevelkedő, és 2018 nyarán a görög Panathinaikosztól a Benficához hazatérő kapussal kellene megküzdenie az első számú kapus posztjáért.

Úgy tűnik, hogy a Benficánál ez a nyár a kapusokról szól. Nyár elején a Juventus második számú kapusát, Mattia Perint nézték ki maguknak, közel is voltak a szerződés aláírásához, ám Perin egy régebbi sérülés miatt nem ment át az orvosi vizsgálaton, így az üzlet kútba esett.

Ami Gulácsit illeti, a német lapokban már egy ideje téma volt, hogy konkurenciát kaphat. Az RB Leipzig a sajtó szerint Alexander Nübelt, a Schalke tehetséges és fiatal kapusát szeretné a klubnál látni hosszú távú megoldásként.

A lipcsei klub emellett most szerdán bejelentette, hogy leigazolta a Hannovertől Philipp Tschaunert, így jelenleg négy kapus van a Lipcse keretében.

Gulácsi lehetséges távozásával kapcsolatban korábban azt írták a német lapok, hogy a kapus a 2019-2020-as szezont még biztosan Lipcsében tölti, utána viszont szívesen váltana csapatot, sőt bajnokságot is.

(via NSO)

Rovatok