Index Vakbarát Hírportál

Dani Alves 17 év után visszatért Brazíliába

2019. augusztus 2., péntek 08:45

Dani Alves a PSG-ből a brazil Sao Paulóhoz szerződött, jelentette be a futballista új klubja. A jobbhátvéd 2022-ig írt alá.

A 36 éves játékos nemrég arról beszélt, hogy a francia PSG szellemisége nem a legjobb, és egy olyan csapatba vágyik, ahol igazi a versenyszellem, és tudják, hogyan kell nyerni. Ezek szerint mindez megvan a Sao Paulóban.

Dani Alves 2002-ben jött át Európába, a Sevillában kezdett, ahonnan 2008-ban igazolt át a Barcelonához. Ott nyolc évet töltött el, majd egy szezonon át a Juventus játékosa volt. Ezután töltött két évet a PSG-nél.

A Sao Paulo elnöke, Carlos Augustos de Barros e Silva közleményében azt írta, hogy Alves a világ egyik vezető játékosa, hihetetlenül profi, ráadásul állandóan címekre és győzelmekre hajt. „Egy nap azt mondtam Danielnek, a Sao Paulóba kéne jönnie játszani, hiszen ez a klub a szívében van. Ma óriási az örömöm és a büszkeségem, hogy beteljesült ez az ígéret."

„Bármelyik másik klubot választhattam volna, de én azt választottam, hogy visszajövök Brazíliába, az országomba, a népemhez, a klubhoz, amit imádok. Valószínűtlen, de mégis itt vagyok" – mondta Alves.

(via Goal.com)

Rovatok