Index Vakbarát Hírportál

Vaduzi edző: Nem láttam még olyan sznob csapatot, mint a Fehérvár

2019. augusztus 2., péntek 09:20

A Fehérvár FC-t a Vaduz ejtette ki a Európa Liga második selejtezőkörében, miután a liechtensteini futballcsapat 2-0-ra győzött a hosszabbításos visszavágón. A Vaduz edzője úgy érezte, hogy lenézték őket, írja a Nemzeti Sport.

A Fehérvár itthon 1-0-ra győzött, és a játékosok úgy vélték, hogy elég lehet az egygólos előny Liechtensteinben. A Vaduz azonban a rendes játékidőben 1-0-ra nyert, majd a hosszabbításban is szerzett egy gólt. A Fehérvár még ekkor is továbbmehetett volna idegenben lőtt góllal, de ezt nem tudta összehozni még úgy sem, hogy a meccs végén csak tíz emberrel játszott a Vaduz.

A Vaduz edzője, Mario Frick a meccs után azt nyilatkozta, hogy nagy álmuk vált valóra a továbbjutással. Elmondta, az első félidőben taktikusan játszottak, nem akartak felelőtlenül támadni, de a félidőben már érezte, hogy kiharcolhatják a hosszabbítást, és aztán meg is nyerhetik a párharcot.

Frick szerint egyértelmű, hogy a két meccs alapján a Vaduz volt a jobb. „Nem láttam még olyan »sznob« csapatot, mint a Fehérvár. Ha az edzőn nem is, a játékosokon éreztem, hogy nem tisztelnek minket eléggé, az első meccs után lekicsinylően nyilatkoztak rólunk – ennél nagyobb motiváció nem is kellett nekünk."

A Fehérvár edzője, Marko Nikolics azt reagálta erre, hogy az az ő hibája, ha esetleg így viselkedtek volna a játékosai.

Nikolcsnak bevallása szerint ez volt az eddigi legrosszabb napja a csapatnál, de vállalja a felelősséget a vereségért. „A futball egyszerű és őszinte játék, azt kaptuk a sorstól, amit megérdemeltünk. Kihagytuk a lehetetlent is."

Rovatok