Index Vakbarát Hírportál

Megszakadt a Bayern sorozata, a Dortmund nyerte a német szuperkupát

2019. augusztus 3., szombat 22:45

Öt év után ismét a Borussia Dortmund nyerte meg a német szuperkupát, miután 2-0–ra legyőzte az előző három kiírásban győztes Bayern Münchent a szombat esti döntőben.

Az már a meccs elején látszott, hogy a dortmundiak nem veszik félvállról a meccset, az első percben betalálhattak volna egy szerelést követően, de Neuer hatalmas bravúrral védeni tudott. Nem sokkal később aztán megint óriási helyzete volt a Dortmundnak, miután Neuer valamiért majdnem a félpályáig ment ki a kapujából, de óriási szerencséjére Paco Alcácer nem találta el az üres kaput.

A Bayern ugyanakkor közben szépen lassan átvette a meccs irányítását, és egyre nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét, de nem szereztek gólt, sőt, a második félidő elején a Dortmund került előnybe. Egy labdaszerzés után Sancho indult meg, és vitte végig szépen a labdát, aztán le is tudta gurítani Alcácernek, aki teljesen üresen lőhetett kapura.

A Bayernt rendesen felrázta a gól, nyomasztó fölényben játszottak, és sorra alakították ki a helyzeteket, de ezek valahogy mindig kimaradtak, a Dortmund pedig remekül kontrázott belőlük. Az egyik kontrát aztán végül gólra is váltották, Sancho rohant végig a pályán a labdával, és lőtt óriási gólt Neuernek.

A müncheniek a második gól után láthatóan egyre frusztráltabbak lettek, ami Kimmich teljesen felesleges szabálytalanságában csúcsosodott ki: a német hátvéd Sanchót taposta le rettentően sportszerűtlenül, kapott is érte egy sárgát a játékvezetőtől. A Dortmund eközben magabiztosan őrizte az előnyét, és végül elég simán nyerte meg a német szuperkupa idei döntőjét.

A Borussia Dortmund ezzel hatodik szuperkupáját nyerte meg, a Bayern München pedig 2015 után először kapott ki, akkor egyébként a Wolfsburg győzte le őket. 

Rovatok