Index Vakbarát Hírportál

Norvég sztárcsapat is jöhet a Fradinak a folytatásban

2019. augusztus 3., szombat 11:00

Hétfőn tárgyalja majd az UEFA a Budapest Honvéd óvását, amit a Craiova elleni Európa Liga-selejtezős botrány miatt adtak be, de hétfőn dől el az is, hogy a Dinamo Zagreb elleni továbbjutás vagy kiesés esetén ki ellen folytathatja a szereplést a Ferencváros az európai kupasorozatokban.

A Fradi–Dinamo párharc a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is a kiemeltek közé került, tehát kedvező helyzetből várják majd a hétfői sorsolást.

Továbbjutás esetén a BL-ben a cseh Slavia Praha, a svájci Young Boys, illetve az APOEL (ciprusi)–Qarabag (azeri), vagy a Maribor (szlovén)–Rosenborg (norvég) párharc győztese következhet a magyar bajnoknak.

Az Európa Ligában öt párharcból kaphat ellenfelet a Fradi, amennyiben nem jutna túl a Dinamo Zagreben, ezek a: Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Suduva (litván), Ararat-Armenia (örmény)–Szaburtalo Tbiliszi (grúz), Riga FC (lett)–HJK (finn), F91 Dudelange (luxemburgi)–Nomme Kalju (észt), Sheriff Tiraspol (moldovai)–AIK (svéd).

Mindkét esetben a csoportkörbe jutás lenne a tét a playoffkörben. A további csoportokat és kiemeléseket a Bajnokok Ligája esetében itt, az Európa Ligához pedig itt találják.

Rovatok