Index Vakbarát Hírportál

Óriási mentés után tizenegyesekkel a ManCityé a szuperkupa

2019. augusztus 4., vasárnap 18:22

Vasárnap, a Community Shield meccsével (lényegében az angol szuperkupa) indult az angol futballszezon, legalábbis a legmagasabb szinten, hiszen a másodosztály például már szombaton elrajtolt. A Community Shieldért tradicionálisan a bajnok és az FA-kupa nyertese játszik, ám mivel a legutóbbi szezonban mindkettő címet a Manchester City szerezte meg, így a bajnoki második helyezett, nem utolsósorban BL-győztes Liverpoollal találkoztak.

A remek iramú mérkőzésen elég korán, már a 12. percben előnybe került a Manchester City Raheem Sterling góljával, aki az egész meccsen meglehetősen aktív volt. Rengeteg helyzet után végül 13 perccel a rendes játékidő vége előtt, a 77. percben jött a válasz, amikor Virgil van Dijk egy beívelt szabadrúgás után nagyon okosan tette középre a labdát Joël Matipnak, aki közelről nem is hibázott.

Az egyenlítés előtt több óriási helyzete is volt a csapatoknak, mindkét oldalon volt gólvonalas mentés, egy óra játék után pedig Kyle Walker kiugratása után Sterling dönthette volna el a meccset, de a kihagyhatatlannak tűnő ziccerrel végül addig vacakolt, amíg a kapuból kimozduló Alisson és a hatalmasat sprintelő Van Dijk végül megoldották.

Walker később is főszerepbe került, amikor a 92. percben Mohamed Szalah fejese után centikkel a gólvonal előttről ollózta ki a labdát, kvázi büntetőkre mentve a mérkőzést. Walker mellett a Manchester City kapusa, Claudio Bravo is hatalmasat játszott egyébként a bajnok csapat védelmében.

Liverpool-Manchester City 1-1 (4-5)

 büntetőpárbajnál a játékvezetők külön figyeltek a június 1-én életbe lépő új futballszabályra, miszerint egy lábbal a gólvonalon, vagy afölött kell tartózkodnia a kapusnak.

A tizenegyeseknél a második körben jött az első hiba, Georginio Wijnaldum lövését fogta Bravo, ez az egy védés pedig elég is volt Pep Guardiola csapatának a sikerhez, miután a Manchester Cityből senki sem hibázott az öt rúgásnál. A negyedik körben a Liverpool közel volt ahhoz, hogy visszajöjjön a párharcba, Alisson bele is ért Olekszandr Zincsenko büntetőjébe, de védeni nem tudott.

Liverpool-Manchester City büntetőpárbaj

Rovatok