Index Vakbarát Hírportál

A Kaposváron töltötte ki az EL-kiesés dühét a Fehérvár

2019. augusztus 4., vasárnap 20:07

Két, az Európa Ligából csütörtökön kieső NB I.-es csapat is vasárnap játszott. A Vaduz ellen meglepetésre búcsúzó Fehérvár FC a Kaposvárt fogadta, míg a Craiova elleni botrány miatt óvást benyújtó, az UEFA hétfői döntését váró Budapest Honvéd pedig a DVTK-hoz látogatott.

A Fehérvár talán pont a kiesés miatti dühét adta ki magából, amikor 4-2-re verte a Kaposvárt, úgy, hogy a hat gólon három játékos osztozott igazságosan, Futács Márkó, Armin Hodžić, illetve a vendégeknél Ádám Martin is 2-2 gólt szerzett. A meccs eleje egyébként pazar tempóban indult, a hetedik percben már 1-1 volt. A végeredményt Futács fejese állította be.

A Budapest Honvédnak nem sikerült felpörögnie, vereséggel kezdték a bajnoki idényt – két büntetővel a félidőben még 1-1 volt az állás, aztán a hajrában a Diósgyőr Szerhij Sesztakov remek fejesével szerezte meg a győzelmet jelentő gólt.

A Honvéd közben azt is közölte, hogy kiderült, súlyos sérülést szenvedett a csütörtöki, botrányba fulladt Európa Liga-selejtezőjük alatt lecserélt kapusuk, Lefkovits Robi, aki keresztszalag-szakadást szenvedett – sőt, az oldalszag és a porc is sérült –, így műtét és hosszabb kihagyás vár rá. Leftkovits helyén a DVTK elleni vasárnapi bajnokin Berla Attila védett.

Mol Fehérvár FC - Kaposvári Rákóczi FC 4-2 (3-2)

Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-1 (1-1)

Rovatok