Index Vakbarát Hírportál

A Manchester Unitedé a világ legdrágább védője

2019. augusztus 5., hétfő 16:52

Hétfőn bemutatta a Manchester United legújabb játékosát, Harry Maguire-t, aki az átigazolás hivatalossá válásának pillanatától a világ legdrágább védője: Ole Gunnar Solskjaer csapata 80 millió fontot, vagyis 87 millió eurót fizetett érte a Leicester Citynek, megdöntve Matthijs de Ligt pár héttel ezelőtti 85,5 millió eurós rekordját.

A 26 éves Maguire hat évre írt alá a Unitednél. A védőrekord mellett két kategóriában is második egyébként, Paul Pogba mögött a második legdrágább igazolás a Premier League-ben, Gareth Bale mögött pedig a valaha volt második legdrágább brit játékos is egyben.

Amikor a Manchester United kopogtat az ajtódon, az hihetetlen lehetőség

– mondta bemutatásakor a 20-szoros angol válogatott játékos.

A Manchester United egyébként már tavaly is le akarta igazolni a védőt, ám akkor úgy érezték, hogy sok érte a Leicester City által kért 70 millió font – most viszont 10 millió fonttal többet fizethettek érte.

Maguire a Leicester Cityben a Premier League egyik meghatározó védője volt, a BBC gyűjtése szerint a 2016-17-es szezon kezdete óta egyetlen hibája vezetett csak gólhoz, 499 felszabadítása a legtöbb a középhátvédek kötött, ahogy a 74 %-ban megnyert légi párharcos aránya is.

Rovatok