Index Vakbarát Hírportál

Rooney visszatér Angliába, egyszerre lesz játékos és edző

2019. augusztus 6., kedd 16:44

Alig néhány óra telt el azóta, hogy az angol sajtóban felröppent a hír, hogy Wayne Rooney hazatérhet Amerikából, a másodosztályú Derby County már meg is erősítette, hogy leigazolták a 33 éves csatárt, akire játékosként és edzőként is számítanak majd – írja a Guardian.

Wayne Rooney egy rettentően tehetséges, világszínvonalú játékos. Érdekes kihívás lesz számára a Derby County, a pályán és azon kívül is rengeteget segíthet majd. Az elért eredményei magukért beszélnek, az, hogy egy ilyen játékos lesz nálunk, mindenképpen óriási dolog, és biztos vagyok benne, hogy pozitív hatása lesz a klubra.

– mondta Phillip Cocu, a csapat holland vezetőedzője.

Rooney azt mondta, nagyon hálás a lehetőségért, alig várja, hogy januárban csatlakozzon a holland Cocuhoz és stábjához, megismerhessen mindenkit a csapatnál, és hozzájáruljon a klub sikeréhez. Hozzátette, legalább ugyanennyire izgatott az edzői karrierjének beindulása miatt.

A 33 éves csatár tavaly nyáron szerződött az észak-amerikai profi ligában (MLS) szereplő DC Unitedhoz, ahol az elmúlt évben 21 bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett, a jelenleg zajló idényben pedig 21 találkozón 11 gólnál jár.

Rooney 2002 augusztusában, 16 évesen mutatkozott be az angol Premier League-ben az Everton színeiben, majd 2004-ben a Manchester Unitedhez igazolt, mellyel többek között ötször nyert bajnokságot, egyszer pedig Bajnokok Ligáját. Az Unitedet 2017-ben hagyta el, majd az Evertonnál töltött év után költözött Washingtonba.

Rovatok