Index Vakbarát Hírportál

Az angol másodosztályba igazolt a magyar válogatott focista

2019. augusztus 8., csütörtök 11:32

Az angol másodosztályú Bristol City focicsapata a honlapján jelentette be, hogy szerződtette Nagy Ádámot, a magyar válogatott focistáját a Bolognától. A magyar középpályás három plusz egy évre írt alá.

A Bristol City Twitter-odalán megjelent egy videó is, amelyen Nagy útját mutatják be a reptértől a stadionig.

Az angol csapat ügyvezetője, Mark Ashton azt nyilatkozta a honlapon Nagyról, hogy "egy fantasztikus tehetség, nagyon örülünk, hogy a Bristolt választotta, miközben voltak ajánlatai más kluboktól is."

Lee Johnson sem lépett túl a kötelező udvariasságon: "Nagyon örülünk, hogy minket választott, az energiája és a játékstílusa remekül illik a csapatunkba." 

Nagynak 2021 nyaráig volt érvényes szerződése az olasz elsőosztályú Bolognával, ám itt minimálisnál is kevesebb játéklehetőséget kapott. A Bristol City nem hozta nyilvánosságra, mennyiért igazolta Nagyot, a magyar futballista piaici értékét 2 millió euróra becsülik.

"Nagyon izgatott vagyok, dolgozik bennem az adrenalin, nagyon várom ezt az új kalandot, az első edzést a csapattal, és az első mérkőzést" - nyilatkozta Nagy Ádám a Bristol Facebook-oldalán videoüzenetben. Azt mondta, gyönyörű stadionja van új klubjának, amelyben a lelátók közel vannak a pályához, így rendszerint nagyszerű a hangulat.

Hallottam, hogy az emberek itt megőrülnek a futballért. Remek érzés, hogy ilyen komoly hagyományokkal rendelkező csapat tagja lehetek, nagyon várom a közös sikereket.

Nagy Ádám elmesélte, amikor megtudta, hogy komolyan érdeklődnek iránta, megnézte a csapat néhány közelmúltbeli mérkőzését és olvasott a városról is.ű

Fontos volt, hogy egy nagy projekt részese lehetek. Szimpatikus számomra, ahogyan a csapat futballozik: sok labdabirtoklással megpróbálja irányítani a játékot. Biztosan lesznek nehéz meccseink, de fontos, hogy megpróbáljunk a lehető legjobban játszani, és rajongóink segítenek bennünket a céljaink elérésében.

A középpályás saját magáról elmondta, hogy védekező felfogású játékos, a pályán a hátvédek és a támadók összekötője, egyébként pedig teljes mértékben csapatjátékos, aki szeret keményen dolgozni.

Rovatok