Index Vakbarát Hírportál

BL-győzteshez méltón kezdett a Liverpool, nagy gólokkal győzött a Lyon

2019. augusztus 9., péntek 23:54 | négy éve frissítve

Pénteken az angol és a francia futball élvonalbeli bajnoksága is megkezdődött egy-egy meccsel. Az angoloknál a tavalyi ezüstérmes, de Bajnokok Ligáját nyert Liverpool az újonc Norwich Cityt fogadta és intézte el nagyon simán.

A Norwich belső védője, Hanley már a 7. percben összehozott egy öngólt, amikor Origi beadása megpattant a lábán. A 19.-ben Salah lőtt, a 28.-ban van Dijk fejelt (szöglet után) gólt, a 42.-ben Origi szerezte a negyedik liverpooli gólt, szintén fejjel. A második félidőre már csak egy Norwich-szépítés maradt – bár nagy helyzeteik 0-1-nél és 0-2-nél is voltak –, Pukki a 64. percben állította be a 4-1-es végeredményt.

A tavalyi bajnok Manchester City szombaton a West Ham United vendégeként kezdi bajnokságot, és a nyitófordulóban rangadó is lesz, a zárómeccsen a Manchester United a Chelseat fogadja.

A francia első osztályú bajnokság szintén péntek este és szintén háromgólos győzelemmel kezdődött, de itt a vendégek örülhettek. A ligában már tavaly is szenvedő AS Monaco a Lyont fogadta, és kapott ki nagyon simán 0-3-ra.

Dembele góljával már az 5. percben vezetett a Lyon, a Monaco ráadásul a 30. percben Fabregas kiállítása miatt emberhátrányba is került. Depay a 36. percben szerezte a második, Tousart a 80.-ban a harmadik lyoni gólt, mindkettő távoli átlövésből született, az elsőben igen nagy szerepe volt Benjamin Lecomte-nak is – a képet árnyalja, hogy ő a monacói kapus. Nézzék csak:

Árulkodó a meccsről egyébként az is, hogy a hazaiaknak egyetlen kaput eltalált lövésük volt.

stat

Rovatok