Index Vakbarát Hírportál

Hétfőnként nem lehet focizni Spanyolországban

2019. augusztus 9., péntek 21:21 | négy éve frissítve

Nem rendezhetnek négynapos fordulókat a spanyol első- és másodosztályú futballbajnokságokban – erről bírói ítélet született pénteken. A bíróság azt mondta ki az MTI tudósítása szerint, hogy ebben a két bajnokságban pénteken lehetnek meccsek, hétfőn viszont nem.

A spanyol élvonal, a La Liga jövő péntek este 9-kor indul egy Athletic Bilbao-FC Barcelona meccsel, és már az első fordulóban lett volna hétfői meccs, de ennek időpontját a La Liga honlapján máris módosították, így a fordulók utolsó mérkőzései vasárnap este 10-kor kezdődnek (az első forduló zárómeccsén az Atletico Madrid a Getafét fogadja).

A bírósági határozatot a spanyol futballszövetség üdvözölte, a liga azonban - főleg pénzügyi megfontolásokból, merthogy a négy napra széthúzott fordulók meccseiből többet tudott adni élőben a televízió, ennél fogva a bevételek is jócskán nőttek - nehezményezte, és fellebbezést fontolgat.

A La Ligában az utóbbi szezonokban elterjedt a négynapos, péntek-hétfői forduló, hétközi (szerdai) bajnokikat viszont egy ideje nem játszanak.

Rovatok