Index Vakbarát Hírportál

Az NB I.-ben ritkán látott cselsorozat előzte meg a Mezőkövesd gólját

2019. augusztus 10., szombat 18:50

Remekül kezdte az NB I. 2019-20-as szezonját a Mezőkövesd, ami a Kaposvár szombati legyőzésével két meccs után hibátlanul áll. Ráadásul a Mezőkövesd hátrányból fordított még az első félidőben az idegenbeli mérkőzésen, amit 2-1-re meg is nyert a Mezőkövesd.

A Kaposvár Nagy Krisztián góljával szerzett vezetést a 13. percben egy beívelés után. A beadásba először Csiki Norbert fejelt bele az ötös előtt picivel, ám eléggé elvétette a kaput a fejessel. A labda viszont pont így lett jó Nagy Krisztiánnak – az első fejest Szappanos Péter még védte, de második Nagy Krisztián még közelebbről ismételhetett, és abból már gól lett.

A Kaposvár viszont egy percig sem örülhetett az előnynek, Nagy Dániel a középkezdés után villámgyorsan kiegyenlített egy közeli lövésből. A Mezőkövesd ezután még jóval a szünet előtt megfordította a meccset, a Cseri Tamás a 30. percben lőtt szépségdíjas megmozdulás végén gólt. Cseri két védő ellen három remek cselt mutatott be, előbb Vachtler Csabát kerülte meg egy kötényt kiosztva, majd Ur László mellett tört befelé, hogy aztán a visszaérő Vachtler mellett a labdát visszahúzva a bal alsóba csavarjon.

A Kaposvár 2014. április 19. óta nem nyert NB I.-es mérkőzést, otthon is több mint öt év kihagyás után játszhattak újra a legfelső osztályban, a visszatérés volt nem sikerült túl fényesen.

Szombaton még a Diósgyőr–Újpest mérkőzést rendezték az NB I.-ben, ott idegenben nyert az Újpest 2-1-re.

kaposkövesd

Rovatok