Index Vakbarát Hírportál

Rossi: Reális, hogy ott legyünk az Eb-n

2019. augusztus 10., szombat 08:52

A magyar válogatott kapitánya, Marco Rossi pont a szlovákok elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező napján lesz 50 éves, ám a mérkőzés eredménye jobban foglalkoztatja, mint saját születésnapja, vagy öregedése, részben azért, mert „reális opciónak tűnik az Eb-részvétel kiharcolása.” Tudja viszont, hogy a válogatott játékosait is legalább ennyire foglalkoztatja a szeptember 9-i mérkőzés, ezért kiemelten fontos szerepe lesz a mentális felkészülésnek, nehogy túlpörögjenek a játékosok, árulta el a kapitány a Nemzeti Sportnak.

Tudom, mit jelent Magyarországnak ez a párharc, az érzelmeknek döntő jelentősége lehet. Nyerni akarunk – a szurkolókkal együtt. Annyit hadd tegyek hozzá, minden tiszteletem a drukkereké, de nekik is tisztában kell lenniük azzal, hogy ez »csak« egy focimeccs, nem háború. Le akarjuk győzni Szlovákiát, de sportszerű keretek között. Nekem is kiemelten oda kell figyelnem arra, hogy az érzelmeim ne ragadjanak magukkal a kispadon, mert nem szeretném, ha később újabb meccset kellene a lelátóról néznem.

A szurkolók lelkesedését mutatja az is, hogy alig két óra alatt elfogyott az összes jegy a Szlovákia elleni selejtezős visszavágóra, ami előtt viszont még lesz egy mérkőzése a csapatnak, ugyanis szeptember 5-én Rossi első barátságos meccsén vezetheti a válogatottat, Montenegró ellen. Rossi viszont minden meccsére ugyanúgy tekint, így az sem számít neki, hogy kilenc tétmeccs után lesz az első tesztlehetősége a válogatottal.

Honosításokkal erősítene

A magyar válogatott védelmén sokat dobott a Bundesligából honosított Orbán Willi játéka, és Rossi nem titkolt célja, hogy akár további honosításokkal erősítse meg a magyar válogatott keretét. Egy játékossal már találkozott is az ügyben, két másikkal pedig felvette a kapcsolatot, ám egyikükön sem érezte igazán, hogy minden áron magyar válogatottak szeretnének lenni, így egyelőre nem számol velük, ugyanis csak olyan játékosokat akar maga körül, akik legalább annyira motiváltak, mint ő.

Rossi kitért Nagy Ádám Championshipbe igazolására is: úgy látja, hogy a középpályás jó döntést hozott, az angol másodosztály több ország első osztályánál erősebb, de a legfontosabb, hogy Nagy többet játsszon a Briston Citynél, mint a Bolognában tette.

csoport

Rovatok