Index Vakbarát Hírportál

Csütörtökön bemutatták, szombaton 90 percet kapott Nagy Ádám

2019. augusztus 10., szombat 19:04

Csütörtöki bemutatása után szombaton máris kezdő volt, sőt, a teljes meccset végigjátszotta az angol másodosztályban szereplő Bristol Cityben a magyar válogatott középpályás Nagy Ádám, aki döntetlennel mutatkozott be új csapatában.

A Bristol City idegenben játszott a Birmingham Cityvel, Nagyéknak pedig a hajrában, a 80. perc után lett csak meg az egyenlítés. Így is javított a Bristol City az első fordulóhoz képest, akkor ugyanis a Leeds United verte őket 3-1-re. A Bristol Post 7-es értékelést adott Nagynak, kiemelve, hogy szinte hibátlanul passzolt, és ígéretesen kezdett új csapatában, de az indításaival nem voltak elégedettek.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi pont arról beszélt, hogy legfontosabb Nagy estében, hogy játékban legyen az olaszországi mellőzés után, és a jelek szerint Nagynak minden adott, hogy Angliában visszanyerje önbizalmát.

Egy másik magyar válogatott, Sallai Roland is hosszú idő után volt kezdő. A Freiburg magyar légiósa október óta először került a kezdőcsapatba, amikor a Magdeburg ellen játszottak a német kupa első fordulójában. Sallai 61 percet kapott a végül hosszabbításig jutó, de Freiburg-sikert hozó mérkőzésen.

A német kupában pályán volt a Hoffenheim-játékos Szalai Ádám is, aki betalált a harmadosztályú Würzburger Kickers elleni meccsen. A Hoffenheim meglepetésre csak büntetőkkel jutott túl az alsóbb osztályú csapaton, a rendes játékidőben 2-2 volt az állás, Szalai a hosszabbításban szerzett előnyt a Hoffenheimnek, de végül büntetőkig ment a meccs – a párharcot 5-4-re nyerte a Hoffenheim.

Rovatok