Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City a VAR első angol áldozata, hajszálon múló gólt vontak vissza

2019. augusztus 10., szombat 15:25

A West Ham United 5-0-s legyőzésével kezdte meg a címvédés felé tartó menetelést a Manchester City szombaton a Premier League első fordulójában, a meccs viszont inkább három videóbírós ítélet, sem mint a végeredmény miatt marad emlékezetes.

A 2019-es bajnok a 27. percben szerzett vezetést Gabriel Jesus góljából, majd a második félidőben még jobban rákapcsolt Pep Guardiola csapata, ami az 53. percben már 3-0-ra is vezethetett volna, ha nincs a videóbíró.

A VAR Gabriel Jesus újabb góljánál jelzett be, azt nézték meg, hogy a brazil támadó nem volt-e lesen. A jelenetet hosszasan nézték, majd arra jutottak, hogy a brazil válla centikkel, de a védő mögött volt, így lesen kapta a labdát. Ezzel Gabriel Jesus és a Manchester City is történelmet írt, ez lett ugyanis az első gól, amit a VAR segítségével vontak vissza a Premier League-ben.

A Manchester City visszavont gólja a West Ham ellen

Gabriel Jesus érvényes és érvénytelenített góljai között Raheem Sterling talált be a kapusnak kötényt adva, majd Sterling emelte át a kapust egy remek ütemű (szintén megvideózott) indítás után. A Manchester City negyed gólja szintén történelmi videózás után jött, Sergio Agüero elsőre hárított büntetőjét azért rúgatták újra, mert egy játékos a 11-es elvégzése előtt belépett a 16-oson belülre. Az argentin másodikra már túljárt Łukasz Fabiański eszén, 4-0-ra növelve csapata előnyét.

A végeredmény a hosszabbításban alakult ki Sterling mesterhármasával, a Manchester City így 5-0-s kiütéssel kezdte az idényt. A mérkőzés góljai és az összefoglaló itt:

West Ham-Manchester City 0-5

A Manchester City, ami egy héten belül másodszor írt történelmet Angliában, a múlt szombati Community Shield-mérkőzésen ugyanis Pep Guardioláé lett az első sárga lap, amit edző kapott.

A VAR, vagyis videó által segített bírórendszer idén debütált a Premier League-ben, és a Manchester City esetében máris három fontos ítéletet is hozott a forduló második meccsén.

stat

További szombati PL-eredmények

Rovatok