Index Vakbarát Hírportál

A zenites negyvenről lőtte ki a könyvelő bírót, aki csodásan reagált

2019. augusztus 11., vasárnap 19:08

Mondjuk úgy, érdekes kísérletet végzett a Zenit nyári szárigazolása, a Barcelonától megszerzett brazil Malcom a Dinamo Moszkva elleni labdarúgó-mérkőzésen. Az orosz bajnokság ötödik fordulójában, szombaton játszott találkozón másodszor lépett pályára a Zenit színeiben a nyár nagy fogásának tartott brazil szélső, akiért mintegy 45 millió eurót fizettek az oroszok. 

Bár Malcomnak gólt továbbra sem sikerült szereznie, csapata így is 2-0-ra nyert Moszkvában, ő pedig egy különös jelenettel tette le névjegyét az orosz futballban. Egyben azt is sikerült bebizonyítania, hogy valószínűleg az orosz bíróknak vannak a legjobb idegeik a világon.

Legalábbis nehezen tudjuk elképzelni, hogy egy hasonló jelenet után bármely más bajnokságban ne adtak volna sárgát. A játékvezető épp egy sípszó után ellőtt labda miatti sárgát könyvelt el az egyik moszkvainak, amikor a tőle úgy negyven méterre álló Malcom visszarúgott labdája mellbe találta. A brazil fel sem nézett a tökéletesen pontos ívelés előtt, aztán viszont riadtan figyelhette a meglőtt bíró reakcióját, aki egy kis hatásszünet után felnyújtott hüvelykujjával jelezte, hogy az ilyesmit ő fel sem veszi.

Update: Kedves olvasónk, Gábor megfejtése szerint a játékvezető poénból azt mutatta, hogy jó volt a labda. Nem biztos, de reméljük, hogy így volt.

Rovatok