Index Vakbarát Hírportál

A Fehérvár FC nyerte a miniszterelnöki derbit, jól rajtolt a Debrecen

2019. augusztus 11., vasárnap 20:38 | aznap frissítve

A Mol Fehérvár FC nyerte a miniszterelnöki derbit, miután Orbán Viktor kedvenc csapata vasárnap 2-0-ra verte az általa alapított felcsúti futballakadémia csapatát a magyar első osztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában. A Fradi nemzetközi kupaszereplése miatt elhalasztott első meccse helyett a bajnokságot most vasárnap kezdő Debrecen rendesen elkapta a Kisvárdát, míg a Honvéd a második bajnoki mérkőzését is elveszítette, ezúttal Pakson kapott ki Giuseppe Sannino edző csapata.

Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 4-1 (2-1)

A vendégek bátran kezdtek, és egy nagy helyzetig is eljutottak, ám Gosztonyi kihagyta a lehetőséget. A DVSC az első negyedóra végén szerezte meg a vezetést, egy lecsorgó labdát Szatmári öt méterről lőtt a kapuba. Bő tíz percre rá Varga Kevin szabadrúgásból csavart a várdai kapuba, Minca kapus nem volt igazán a helyzet magaslatán a gólnál.

A Kisvárda a csapat messze legjobb játékosa, a román válogatott Grozav góljával szépített, ám a második félidőben a Debrecen további két gólt lőtt Garba és Pávkovics révén, és magabiztos győzelmet aratott.

Paksi FC-Budapest Honvéd 3-1 (2-0)

A Paks már az első félidőben kétgólos előnyt szerzett, kihasználva a vendégek védelmi megingásait. Előbb Remili, majd Hahn talált be a hazaiak részéről. A sérülések miatt fontos játékosait nélkülöző kispestiek a folytatásra sem tudtak újítani, sőt a paksiak egyre nagyobb fölényben futballoztak, harmadik góljukkal pedig eldöntötték a meccset. A hátralévő időben a Honvéd erejéből csak a szépítésre futotta.

Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC 0-2 (0-0)

A Fejér megyei rangadó első félidejében a Felcsút játszott veszélyesebben, ugyanakkor a hazai támadók minden helyzetet kihagytak. A szünet után aztán szinte azonnal megszerezték a vezetést az addig szinte semmit sem mutató fehérváriak. A Kovács István buktatásáért teljesen jogosan megítélt tizenegyest Huszti Szabolcs lőtte magabiztosan Hegedüs Lajos kapujába. A Felcsút ott folytatta, ahol az első félidőben abba: néhány perc alatt három hatalmas lehetőséget hagyott ki a hazai csapat. Majd a hátralevő időben is tovább támadott és szórta el a helyzeteit a hazai csapat, a Fehérvár FC pedig tíz perccel a rendes játékidő vége előtt eldöntötte a meccset. Ivan Petrjak első labdaérintéséből kiugratta Futács Márkót, aki a kapust is kicselezve lőtt a kapuba.

tabell

(MTI)  

Rovatok