Index Vakbarát Hírportál

Titokzatos videóban jelentette be Lanzafame visszatérését a Honvéd

2019. augusztus 12., hétfő 10:49

A Budapest Honvéd Facebook-oldalára feltöltött titokzatos videó arról árulkodik, hogy a múlt heti sajtóhírek után valóban visszatért a klubhoz az NB I. 2018-as gólkirálya, Davide Lanzafame, aki 2018-ban igazolt a Ferencvároshoz Kispestről.

A videóban egy kapucnis alak érkezése látszik, aki végül felrakja a 9-es számot a mágnestáblára, és melléírja, hogy Ciao. Utóbbi a nagyobb utalás, hiszen korábban Lanzafame 11-esben, majd 7-esben játszott a Honvédnél (ezt a mezt most Batik Bence viseli), de a 9-es számú mágnesgombot a pályára felrakó kézen látható tetoválásból egyértelmű, hogy a 32 éves olasz támadóról van szó.

Az igazolást nem sokkal a videó után egy másik bejegyzésben erősítették meg hivatalosan.

Lanzafame 2013-ban kölcsönjátékosként 10 bajnokin öt gólig jutott, majd 2016-18 között 57 bajnoki meccsen 29 gólt szerzett a Honvédnál, ahonnan ingyen igazolt 2018-ban a Ferencvároshoz. Náluk tavaly még alapember volt, idén viszont inkább csak csereként számoltak vele, ezért is válhattak meg tőle. Mivel 2018-ban három évre írt alá az FTC-hez, a Honvéd (egyelőre nem közölt) átigazolási díjért szerezte vissza egykori játékosát, aki harmadszor lett a Honvéd futballistája.

Az olasz csatár érkezése sokat dobhat a két meccs után két vereséggel az NB I. utolsó helyén álló Honvédon, ahol Giuseppe Sannino vezetőedző már nagyon várta honfitársát.

Rovatok