Index Vakbarát Hírportál

A Bayern minimális focival is hozta a kötelezőt a Német Kupában

2019. augusztus 12., hétfő 23:04

A Német Kupa 2019-2020-as szezonjának első fordulójában a címvédő Bayern München a negyedosztályú Energie Cottbus-szal találkozott. A Bayern hozta a kötelezőt, és visszafogott játékkal ugyan, de 3-1-re győzött a Barátság Stadionban.

A két csapat legutóbb tíz éve játszott egymással tétmeccset, amikor a Cottbus még az első osztályban szerepelt. A volt keletnémet csapat azóta három osztályt is zuhant, a legutóbbi szezont a harmadosztály 17. helyén zárták, így kiestek a Regionalliga északkeleti csoportjába.

Az első félidőben a játék nagyrészt a Cottbus térfelén zajlott, de hiába birtokolta a Bayern többet a labdát, de mezőnyfölényüket sokáig nem tudták gólra váltani. A 14. percben Kingsley Coman húzott el a bal szélen, a középre tett labdát Robert Lewandowski rúgta kapura, de Lennart Moser kapus hatalmas védéssel a felső lécre tudta tolni Lewandowski lövését. A lassan és kissé ötlettelenül játszó Bayern támadásait a betömörülő cottbusi védelem és Moser kapus a 32. percig tudta kivédekezni.

Ekkor Joshua Kimmich a tizenhatoson belülről ívelt a kapu elé érkező Coman fejére, a francia szélső pár méterről fejelhetett volna gólt, de Mosernek ezt is sikerült hárítania, viszont a labda Lewandowski elé pattant, akinek már csak az üres kapuba kellett betalálnia. (0-1)

A 40. percben újra Coman előtt adódott gólszerzési lehetőség, a beívelést fejjel megcsúsztatta, de a labda a háló helyett a keresztlécen csattant.  A félidő vége előtt még a Cottbusnak is volt egy nagyobb lehetősége, de Berkan Taz lövése nem találta el a Bayern kapuját.

A 64. percben a Cottbus egy kicsit kimerészkedett a védekező állásból, amit a Bayern azonnal ki is használt. Egy labdaszerzés utáni, gyors kontra végén Coman előtt adódott némi üres terület, ami elég volt a francia szélsőnek, hogy a tizenhatoson kívülről kilője a hosszú alsó sarkot.  (0-2)

A továbbjutás kérdése ezzel a góllal el is dőlt, a Cottbus a hátralévő percekben több kisebb helyzetig is eljutott, de ekkor még nem tudott szépíteni. A Bayern már csak az időt akarta lepörgetni, de két cseréjük, Serge Gnabry és Leon Goretzka azért még összehozták a harmadik Bayern-gólt. (0-3)

A mérkőzés utolsó momentuma a hosszabbításban jött el, Bastian Dankert játékvezető büntetőt ítélt a Cottbusnak, miután Goretzka szabálytalanul állította meg Berkan Tazt a büntetőterületen belül. A tizenegyest Taz lőtt a kapu jobb oldalába, Neuer a másik irányba vetődött. Ez volt a mérkőzés utolsó labdaérintése is egyben. Ahogy a legutóbbi, 2009-es bajnokijuk, úgy ez a mostani kupameccs is 3-1-es Bayern München győzelemmel végződött.

Pénteken, a Hertha elleni nyitómeccsel kezdődik a Bundesliga következő szezonja, a Bayernnek a mainál jobb teljesítményre lesz szüksége, ha győzelemmel akarják kezdeni az új idényt. A Német Kupa második fordulójának sorsolását augusztus 18-án tartják, a mérkőzéseket október 29-én és 30-án játsszák le.

További eredmények:

Rovatok