Index Vakbarát Hírportál

Nagy meccset játszott a Real Madrid és a Roma egy cserepes növényért

2019. augusztus 12., hétfő 08:47

Az AS Roma 2–2-es döntetlen után tizenegyesekkel legyőzte a Real Madridot a Mabel Green kupáért kiírt felkészülési mérkőzésen. A hazai pályán játszó római csapat ezzel megnyerte a Zöld Kupát, és hazavihette a győzelemért járó különleges trófeát, egy cserepes növényt. Kevésbé póriasan egy bonsai fát.

A valószínűleg  világ első környezettudatos „futballtornája” címre pályázó rendezvény nemes célt szolgált, a bevételt a környezetvédelem javára ajánlották fel a szervezők.

Mindkét edző igen erős kezdőcsapatot küldött pályára, csak Ramos hiánya volt igazán említésre méltó, a spanyol védő kisebb sérülés miatt nem került be a Real keretébe, ellentétben Gareth Bale-lel, aki ott volt a kispadon, sőt be is állt a második félidőben.

A mérkőzés első félideje parádés futballt hozott, köszönhetően nagyrészt annak, hogy Zidane a háromvédős felállással kísérletezett, ám a Real védekezése rengeteg helyet hagyott a széleken a rómaiaknak, akik szebbnél-szebb akciókat vezetve próbáltak élni a lehetőséggel.

Ám a hazai csapat csak kapufáig jutott, a Real Madrid viszont addig lényegesen kevesebbet mutatva is megszerezte a vezetést a 16. percben. A háromvédős felállásnak köszönhetően még a szokásosnál is szabadabban támadó Marcelo szép egyéni alakítás után lőtte ki a hosszú alsó sarkot.

A Real szűk húsz percig bírta a folyamatos római nyomást, ekkor Diego Perotti egyenlített (1–1). A gólban a fő érdem a helyenként szenzációsan futballozó Zaniolóé volt, a fiatal olasz támadó nagyon szépen futott el a szélen, és még talán annál is csodálatosabban tálalt a félpályás vágta végén csapattársa elé, akinek nem volt nehéz dolga. 

Öt percre rá ismét a Real szerezte meg a vezetést, Marcelo a gólja ezúttal egy gólpasszal mutatta, hogy a gyengébb védekezés mellett azért komoly előnyei is vannak a Zidane által választott formációnak. A brazil szélső hátvéd beadását Casemiro fejelte Pau López kapujába (1–2).

Túl sokáig nem örülhettek a Madrid szurkolói, Edin Dzeko ugyanis fél percen belül egyenlített, Under tökéletes kiugratása után (2–2).

A második félidőben Zidane visszatért a hagyományos négyvédős rendszerhez, és ezzel lényegesen békésebb mederbe terelte a meccset, illetve a Real hat és a Roma öt cseréje sem tett jót a játéknak. Gólok helyett így leginkább Gareth Bale 61. percben történt becserélése okozott izgalmakat, aki annak ellenére kapott bő félórát, hogy igencsak kifelé áll a rúdja Madridból.

A rendes játékidő összefoglalója:

A 2–2-es döntetlen után tizenegyesrúgásokkal dőlt el a Zöld Kupa sorsra, a tíz próbálkozóból egyedül a kapufát lövő Marcelo hibázott, így a Roma vitrinje gazdagodott a futballtörténelem vélhetően első élő trófeájával.

Büntetők:

A mérkőzés utána a római kapitány fotózkodhatott mosolyogva a növénnyel.

Mabel Green Cup, felkészülési mérkőzés:

Rovatok