Index Vakbarát Hírportál

Egy gólon múlt a Fradi továbbjutása a női BL-ben

2019. augusztus 13., kedd 19:19

A Ferencváros női labdarúgócsapata 2-2-es döntetlent játszott a szerb Szpartak Suboticával a Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjában, így a magyar bajnok a második helyen végzett, és nem jutott tovább.

Vágó Fanny a 20. percben megszerezte a vezetést a Fradinak, amit az első félidőben sikerült is megőrizni. A második félidő elején, az 56. percben Tijana Filipovic kiegyenlített. A 78. percben ismét Vágó talált a Szpartak Subotica kapujába, de a Fradi nem sokáig örülhetett a vezetésnek. Két perccel később Tijana Matic egyenlített, és juttatta tovább a szerb csapatot.

A Ferencváros a  Szpartak Subotica mellatt még a szlovák Slovan Bratislavával, és a moldáv Anenii Noival került egy selejtezőcsoportba. A Fradi a Slovant 3-1-re, majd az Aneniit 2-0-ra győzte le, így a Szpartak Subotica elleni, utolsó meccs döntött a továbbjutásról. A Ferencvárosnak mindenképp győznie kellett volna a továbbjutáshoz, mivel a Zlatibor gólkülönbsége volt jobb.

A női Bajnokok Ligája 2019-2020-as szezonjában 22 csapat egyből a főtáblán, vagyis az egyenes kieséses körben kezd, hozzájuk még tíz csoportgyőztes csatlakozik a selejtezőből.

Rovatok