Index Vakbarát Hírportál

A kapunak háttal állva adott 30 méteres gólpasszt a kolozsvári középpályás

2019. augusztus 14., szerda 09:46

A kedd esti Bajnokok Ligája selejtezők egyik legnagyobb meglepetését CFR Cluj csapata okozta. A románok a Kolozsváron elért 1-1-es döntetlen után idegenben 4-3-ra legyőzték a Glasgow Celticet, így bejutottak a BL-csoportkör előtti utolsó selejtezőkörbe, míg a skótok az Európa-liga selejtezőiben folytathatják a nemzetközi szereplést.

Nemcsak a mérkőzés, de az azt eldöntő gól is különlegesen emlékezetesre sikerült, a vendégek középpályása jó negyven méterről, az ellenfél kapujának háttal állva ugratta ki társát egy tökéletes labdával a győztes gól előtt.

A glasgowi mérkőzés első félideje még viszonylag nyugodtan telt, azt leszámítva persze, hogy  Cirpian Deac egy fejesgóllal megszerezte a vendégeknek a vezetést, akik összesítésben 2-1-s előnnyel vonulhattak az öltözőbe. A szünet után aztán őrült tempóra kapcsolt a mérkőzés. 

Az 51. percben  James Forrest egyenlített (1-1), majd a 61. percben Odsonne Edouard góljával már a Celtic vezetett (2-1), és egyben állt továbbjutásra. Legalábbis a 74. percig, amikor Bilel Omrani büntetőjével ismét egyenlő lett az állás (2-2), és idegenben lőtt több góllal ismét a Cluj számított továbbjutónak.

Kereken két percig, a 76. percben ugyanis Ryan Christie újfent a hazai csapatot juttatta előnyhöz (3-2). A skótok valamivel tovább örülhettek a vezetésnek, illetve a továbbjutást érő eredménynek, mint korábban a vendégek. Egészen pontosan négy egész percig, amikor Omrani belőtte a maga második, csapata harmadik gólját, ezzel kiegyenlítve, illetve ismét a Clujt juttatva pole-pozícióba a továbblépést illetően.

Mindössze 10 perce maradt a Celticnek  a rendes játékidőből , hogy ismét csavarjon egyet a történeten, ám a skótok lelkes igyekezete már nem volt elég egy újabb gólra. Még úgy sem, hogy a játékvezető 6 percet tett rá a meccsre. A Cluj viszont tökéletesen kihasználta a pluszidőt, és a mérkőzés utolsó másodperceiben a győztes gólt is megszerezte.

Méghozzá nem is akármilyen körülmények között. A Celtic tisztázása a skót kaputól jó 40 méterre álló Djokovichoz került, aki felpörgette magának a labdát, majd – a kapunak még mindig háttal állva(!) – maga mögé húzta a labdát, tökéletesen indítva Tucudeant, aki megszerezte a Cluj negyedik gólját.

Így a mérkőzést 4-3-ra Dan Petrescu edző csapata nyerte, a kolozsváriakat már csak egyetlen párharc választja el a BL- csoportkörtől. A skótok az Európa-ligában próbálkozhatnak tovább.

 

Rovatok