Index Vakbarát Hírportál

Eszelős büntetőpárbaj 22. kísérletével dőlt el a koppenhágai BL-selejtező

2019. augusztus 14., szerda 11:13

Egy hihetetlenül izgalmas és végtelenül hosszú büntetőpárbaj végén a szerb Crvena Zvezda labdarúgó-csapata búcsúztatta a hazai pályán játszó FC Copenhagent a Bajnokok Ligája kedd esti selejtezőjében.

Azok után, hogy a párharc első meccsén a Copenhagen nagyon masszív benyomást keltve 1-1-re végzett Belgrádban, a dán szurkolók meglehetősen nagy optimizmussal és létszámban várták a visszavágót.

Reményeikkel ellentétben azonban Boakye 17. percben esett fejesgóljával a szerbek szerezték meg a vezetést . A 30 ezer hazai szurkoló biztatását élvező dánok azonban még a szünet előtt egyenlítettek, majd a második félidő elején igen kedvező helyzetbe kerültek, miután Nemanja Milunovicsot második sárgával kiállították a szerbektől az 54. percben.

Az egyre gyötrelmesebb minőségű pályán azonban sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett több gól, így az első meccshez hasonlóan a visszavágó is 1-1 lett. Jöhettek tehát a tizenegyesek.

És még hogy jöttek! A két csapat az általunk ismert futballtörténelem egyik legszürreálisabb és legizgalmasabb büntetőpárbaját produkálta.

A győzelem sorsa végül a tizenegyedik párost követően dőlt el a vendégek javára, akik úgy nyerték meg a a büntetőrúgásokat, hogy maguk is kihagytak 4 kísérletet, ebből hármat a kapu fölé vágtak, az egyiket – túlzás nélkül – vagy 5 méterrel. De még ez is belefért, mivel a dánok 11 kísérletéből mindössze 6 végződött góllal. 

A tizenegyespontot és környékét ugyanis merő sártenger borította, amiben egy kisebb gödör jelezte a tizenegyespont helyét. Mindez érthető mód nagyban megnehezítette a rúgók dolgát. 

tap

Rovatok